Tελευταια Νεα

Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2019

ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ... Από ώρα σε ώρα ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ανακοινώνει ΠΑΚΕΤΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ κατά των ΗΠΑ...!!! «Κτύπημα» σε Ιντσιρλίκ & Στενά...


Mέσα σε πανηγυρικό κλίμα ρωσικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει ήδη εγκρίνει 2 επίπεδα κυρώσεων κατά ΗΠΑ τα οποία είναι έτοιμος να ενεργοποιήσει και τα οποία θα ανοίξουν "το κουτί της Πανδώρας" με ευρύτερες συνέπειες για την περιοχή.

Μάλιστα τονίζουν πως αυτό πρόκειται να γίνει "πολύ σύντομα, ίσως και αύριο Παρασκευή" μόλις ο Ν.Τραμπ ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.
Το πρώτο βήμα συμφωνα με την "διαρροή" των Ρώσων, θα είναι η έξοδος των Αμερικανών από την Τουρκία και το "λουκέτο" στη βάση του Ιντσιρλίκ. Μάλιστα πηγές της Μόσχας εμφανίζουν το γεγονός αυτό ήδη ως "τελειωμένη υπόθεση"!

Από κει και πέρα ανάλογα της βαρύτητας των τιμωρητικών μέτρων της Ουάσινγκτον, τονίζουν πως η Αγκυρα είναι διατεθειμένη να "ανοίξει το κουτί της Πανδώρας".

Θεωρούν επίσης δεδομένο πως η Τουρκία θα προχωρήσει σίγουρα στην αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος Pantsir και μαχητικών αεροσκαφών. Στο τραπέζι ρίχνουν τα Su-27/30 μέχρι Su-35S και Su-57!

H αιτιολογία τους είναι προφανής: Η Τουρκία θα χρειαστεί συμπαραγωγό χώρα για τους κινητήρες μαχητικών και ελικοπτέρων Τ-129 ΑΤΑΚ και στο πλαίσιο των αμερικανικών κυρώσεων μπορεί να βρει συνέταιρο κοιτώντας μόνο προς Μόσχα και Πεκίνο!

Ηδη, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αυτό ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιουρι Μπορίσοφ αναφέρει δημοσίευμα της Cumhuriyet.

Συγκεκριμένα σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας πως ως φωτογραφία εμφανίζονται ρωσικά Sukhoi Su-30, ο Ρώσος αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Γιατί να μην είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Αυτό (μεταφορά κομματιών των S-400 στην Τουρκία) είναι ένα παράδειγμα για το πως είναι κάτι τέτοιο εφικτό από πλευράς μας».

Στο τελευταίο και πιο σκληρό επίπεδο κυρώσεων, ο Ρ.Τ.Ερντογάν φαίνεται διατεθειμένος να κλείσει τα Στενά στα αμερικανικά πλοία και να τους αποκλείσει από την Μαύρη Θάλασσα.

Αν και φαινομενικά αυτό δείχνει πολύ δύσκολο έως αδύνατο, τονίζουν πως η Ουκρανία έχει ήδη διαμαρτυρηθεί για την μη τήρηση της Συνθήκης του Μοντρέ με υπαιτιότητα της Αγκυρας για τα "μάτια" της Μόσχας.
Η ανακοίνωση των τουρκικών αντιμέτρων θα γίνει αμέσως μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών κυρώσεων, ίσως δηλαδή και την ίδια μέρα για να δοθεί από την Αγκυρα άμεση απάντηση.

Σε περίπτωση δε που υπάρξουν ευρωπαϊκές χώρες που υποστηρίξουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ τότε ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα κλείσει τις βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα για όλα τα κράτη μέλη της Συμμαχίας και όχι μόνο για τις ΗΠΑ.

Τέλος, τουρκικές δυνάμεις έχουν ήδη απομακρύνει το τοίχος που κατασκεύασαν κατά μήκος των συνόρων με τις κουρδικές περιοχές της Συρίας στο Tal Abyad ενώ έχουν στείλει και μπουλντόζες στην περιοχή (φωτό παρακάτω)

Αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα, ότι η Τουρκία ειναι έτοιμη να κλιμακώσει. Θα ξεκινήσει δηλαδή την νέα εισβολή μέχρι ανατολικά του Ευφράτη. Για αυτό και οι αμερικανικές δυνάμεις ξεκίνησαν νέες περιπολίες στην Μάνμπιτζ.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως οι πληροφορίες αυτές έχουν δημοσιευτεί σε 3 ρωσικά ΜΜΕ...

« Προηγουμενη
Επομενη »