Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ οι προκλήσεις τους... Η τουρκία ρίχνει με αληθινά πυρά ανάμεσα σε Καστελόριζο-Ρόδο ανήμερα των εκλογών

Αποφασισμένη για άνευ προηγουμένου κλιμάκωση είναι η Άγκυρα, καθώς διατηρώντας την προκλητική της στάση κατά τη διάρκεια των εκλογών, δε...


Αποφασισμένη για άνευ προηγουμένου κλιμάκωση είναι η Άγκυρα, καθώς διατηρώντας την προκλητική της στάση κατά τη διάρκεια των εκλογών, δεσμεύει και για αυτή την Κυριακή περιοχή ανάμεσα σε Καστελόριζο και Ρόδο για άσκηση με πραγματικά πυρά.




Παράλληλα, οι προκλήσεις ξεκίνησαν εκ νέου από σήμερα, καθώς τουρκικά μαχητικά εισέβαλαν στο FIR Αθηνών και αναχαιτίστηκαν από την πανέτοιμη ελληνική ΠΑ κατά πάγια τακτική.

Στο «κόκκινο» διατηρεί η Τουρκία την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο καθώς ξεχνώντας κάθε «ευγένεια» και επαναλαμβάνοντας την προκλητική στάση που επέδειξε την ημέρα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα, δεσμεύει, εκ νέου την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελορίζου και Ρόδου για άσκηση την ημέρα των Εθνικών Εκλογών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα με την παράνομη NAVTEX 0763/19 που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας που δεν έχει την σχετική δικαιοδοσία, δεσμεύει για τις 7 Ιουλίου, την ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα, την περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου για άσκηση με την χρήση όπλων από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι. Με την ίδια NAVTEX η Τουρκία δεσμεύει την ίδια περιοχή και για τις 9 Ιουλίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ σήμερα μετά την χθεσινή σχετικά ήρεμη μέρα στο Αιγαίο, η τουρκική πολεμική αεροπορία το πρωί της Παρασκευής έκανε την επανεμφάνισή της με δύο ζευγάρια μαχητικών που μπήκαν στο FIR Αθηνών από την περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου.

Αμέσως απογειώθηκαν ελληνικά μαχητικά που αναχαίτισαν τους εισβολείς σύμφωνα με την πάγια τακτική, επισημαίνει το news.gr.