Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Μητσοτάκης ΧΑΡΙΣΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ στους τούρκους...!!! «Έλκει την καταγωγή του από την Τουρκία» είπε σε συνέντευξη του σε Μέσο του Εξωτερικού...!!! ΒΙΝΤΕΟ

Επιτέλους τέλος στην χρόνια διαμάχη για τον μπακλαβά έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης’, μεταδίδουν… ανακουφισμένα τα τουρκικά ΜΜΕ, μετά την ‘ανα...


Επιτέλους τέλος στην χρόνια διαμάχη για τον μπακλαβά έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης’, μεταδίδουν… ανακουφισμένα τα τουρκικά ΜΜΕ, μετά την ‘αναγνώριση’ από τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας ότι ο μπακλαβάς είναι τουρκικός!




Σε συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο μετά την εκλογή του σε αγγλόφωνο μέσο ενημέρωσης, που τον ‘τέσταρε’ σχετικά με την ελληνικότητα ή μη κάποιων αγαθών, ο πρωθυπουργός στην λέξη ‘μπακλαβάς’ απάντησε ότι «πρόκειται για ένα πολύ ωραίο γλυκό που έλκει την καταγωγή του από την Τουρκία».

Όχι όμως και το γιαούρτι ‘Τσομπάνι’ που πλασάρεται ως ελληνικό γιαούρτι στις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι, όπως διευκρίνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί το ελληνικό γιαούρτι είναι καλύτερο.

Η αναφορά όμως και μόνο του Έλληνα πρωθυπουργού στον μπακλαβά ως ‘τουρκικού γλυκίσματος’ ήταν αρκετή για να χαροποιήσει τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Για πρώτη φορά μέχρι σήμερα ένας Έλληνας πρωθυπουργός επευφημεί την τουρκική κουλτούρα», αναφέρει με ενθουσιασμό η ιστοσελίδα της εθνικιστικής εφημερίδας ‘Γενί Ακίτ’, που παραθέτει και το σχετικό βίντεο-απόσπασμα από την συνέντευξη Μητσοτάκη.