Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΟΜΟΣ στο ΡΗΓΜΑ του Αγίου Ανδρέα! ΗΠΑ: Ο μεγαλύτερος σεισμός των τελευταίων 20 ετών κτύπησε την Καλιφόρνια...!!!

Ο μεγαλύτερος σεισμός των τελευταίων 20 ετών-όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ- μεγέθους 6,4 βαθμών κτύπησε τη Νότια Καλιφόρνια, κοντά στ...


Ο μεγαλύτερος σεισμός των τελευταίων 20 ετών-όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ- μεγέθους 6,4 βαθμών κτύπησε τη Νότια Καλιφόρνια, κοντά στην πόλη Ριτζκρεστ.

Ο σεισμός σημειώθηκε 320 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Λος Άντζελες όπως έγινε γνωστό από το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS.




Ο σεισμός ήταν ρηχός, καθώς είχε βάθος μόλις 8,7 χιλιόμετρα ενώ εκφράζονται φόβοι για ενεργοποίηση του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα. Οι σεισμολόγοι δίνουν 80% πιθανότητες για νεό σεισμό μεγέθους 5 ρίχτερ και 20% πιθανότητες για σεισμό μεγαλύτερο από 6,4 ρίχτερ!

Ο σεισμός καταγράφθηκε στις 10.33, τοπική ώρα και έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση, μέχρι και το Λος Άντζελες, ενώ ακολούθησαν πολλοί μικρότεροι μετασεισμοί.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού είναι αραιοκατοικημένη και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Εν τούτοις, οι αρχές στο Σαν Μπερναρντίνο αναφέρουν σοβαρά προβλήματα σε κτίρια και δρόμους.

Στο Λος Άντζελες όμως οι αρχές ανακοίνωσαν πως δεν έχουν αναφορές για ζημιές, ενώ το αεροδρόμιο ανακοίνωσε ότι λειτουργεί κανονικά, καθώς οι διάδρομοι προσγείωσης - απογείωσης δεν επηρεάστηκαν.

Η Καλιφόρνια βρίσκεται πάνω στο αποκαλούμενο Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού. Πριν λίγο καιρό υπήρχε πρόβλεψη για σεισμό "γίγας" με ενεργοποίηση του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα.

«Το ρήγμα του Άγιου Ανδρέα είναι κλειδωμένο, γεμάτο και έτοιμο να σπάσει. Οι τεκτονικές πλάκες στο σημείο κινούνται περίπου πέντε εκατοστά κάθε χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε μεγάλους σεισμούς στην Καλιφόρνια», είχε πει κορυφαίος Αμερικανός σεισμολόγος στο ακροατήριο των συναδέλφων του, παρουσιάζοντας τα ευρήματα της ερευνητικής του ομάδας.

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο καθηγητή, ο σεισμός θα είναι της τάξης των 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.