Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ολλανδικό πλοίο με ιταλική σημαία συνοδεύει το γεωτρύπανο «Γιαβούζ»

infognomonpoliticsΣτο μικροσκόπιο των κυπριακών αρχών έχει τεθεί το πλοίο υποστήριξης Vos Thalassa το οποίο επίσης αναχώρησε το μεσημέρι απ...


infognomonpoliticsΣτο μικροσκόπιο των κυπριακών αρχών έχει τεθεί το πλοίο υποστήριξης Vos Thalassa το οποίο επίσης αναχώρησε το μεσημέρι από το λιμάνι Αττάλειας, με προορισμό το σημείο όπου θα προχωρήσει σε γεώτρηση το τουρκικό γεωτρύπανο "Γιαβούζ" (Yavuz), όπως μεταδίδει το philenews.com.





To Vos Thalassa εξυπηρετούσε μέχρι την Δευτέρα άλλη τουρκική γεώτρηση σε ρηχά νερά, κοντά στον κόλπο της Μερσίνας, ενώ την Δευτέρα μετακινήθηκε στις εγκαταστάσεις υποστήριξης των γεωτρήσεων στο λιμάνι Αττάλειας.
Σε περίπτωση που το εν λόγω πλοίο εμπλακεί στις παράνομες εργασίες γεώτρησης με το Yavuz, στην Κυπριακή ΑΟΖ, αναμένεται ότι η Κυπριακή κυβέρνηση θα προχωρήσει σε άμεσα και αποτελεσματικά νομικά αποτρεπτικά μέτρα, αφού πρόκειται για πλοίο υπο Ιταλική σημαία, που ανήκει στην Ολλανδική εταιρεία Vroon.

H Vroon αυτή την περίοδο διαθέτει εννέα από τα πλοία της για υποστήριξη των εργασιών ανάπτυξης του αιγυπτιακού κοιτάσματος ZOR και πολλά από αυτά έχουν σαν βάση τους το λιμάνι Λεμεσού. Σήμερα, ένα από αυτά, το VOS PRINCIPLE είναι ενλιμενισμένο στην Λεμεσό για διαδικασίες που αφορούν στις εργασίες της εν λόγω εταιρείας στο "Ζορ".