Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΩΧ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ... «Πετυχημένη δολοφονία» του Μόρσι καταγγέλλει η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Αιγύπτου να παραστούν μαζικά στην κηδεία του – Κάλεσε τους εκτός Αιγύπτου υπο...


Η Μουσουλμανική Αδελφότητα απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Αιγύπτου να παραστούν μαζικά στην κηδεία του – Κάλεσε τους εκτός Αιγύπτου υποστηρικτές να συγκεντρωθούν έξω από τις πρεσβείες





Για «πετυχημένη δολοφονία» έκανε λόγο η Μουσουλμανική Αδελφότητα σχολιάζοντας τον θάνατο του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, την ώρα που μιλούσε, μέσα στο κλουβί του δικαστηρίου.




Η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάλεσε τους Αιγύπτιους να παραστούν μαζικά στην κηδεία του Μόρσι, ενώ μέσω ανακοίνωσης στον ιστότοπό της, ζήτησε από τα πλήθη να συγκεντρωθούν έξω από τις πρεσβείες της Αιγύπτου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την ίδια ώρα, οι Αιγυπτιακές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, με επίκεντρο κυρίως την επαρχία Σαρκίγια, στο Δέλτα του Νείλου, γενέτειρα του Μόρσι, όπου αναμένεται ότι θα μεταφερθεί η σορός του για να ταφεί.

Πάντως, αναλυτές όπως ο Τζόναθαν Σάνζερ, του κέντρου σκέψης Foundation for Defence of Democracies (FDD), «δεδομένων των συνθηκών, ο Μοχάμεντ Μόρσι θα θεωρηθεί μάρτυρας. Και θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατό του σίγουρα θα διατυπωθούν ευρέως»

Την ίδια ώρα, η οργάνωση Human Rights Watch αντέδρασε, κάνοντας λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης να παρέχει στον καταδικασθέντα πρώην πρόεδρο επαρκείς ιατρικές φροντίδες.