Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό – Ελληνικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν στο Καστελόριζο – Οι Τούρκοι βγάζουν στη θάλασσα & το «Γιαβούζ»

Σε συναγερμό βρίσκεται σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό ενόψει της τουρκικής άσκησης ανάμεσα σε Ρόδο-Καστελόριζο. Σύμφωνα με πληροφορίες , ελλ...


Σε συναγερμό βρίσκεται σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό ενόψει της τουρκικής άσκησης ανάμεσα σε Ρόδο-Καστελόριζο. Σύμφωνα με πληροφορίες , ελληνικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν στο λιμάνι της Μεγίστης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα, ενώ για πρώτη φορά έχει κινητοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό και ο πολιτικός παράγοντας. Η τουρκική απειλή είναι πιο υπαρκτή από ποτέ και οι κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων παρακολουθούνται στενά από τις πανίσχυρες ελληνικές ΕΔ.




Προς το παρόν τουρκικά πλοία δεν έχουν εμφανιστεί, όπως αναφέρει το veteranos.gr, ενόψει και της τουρκικής άσκησης με πραγματικά πυρά στη θαλάσσια περιοχή σύμφωνα με την NAVTEX 706/19 που εξέδωσε η Άγκυρα προ ημερών, ως απάντηση στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από την ΕΕ.

Σε πολλές περιπτώσεις η Άγκυρα χρησιμοποιεί τις NAVTEX ως επίδειξη ισχύος και τελικά δεν ολοκληρώνει τις «ασκήσεις», ωστόσο τουρκικές δυνάμεις εμφανίζονται σχεδόν πάντα κοντά στην περιοχή ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται η απρόβλεπτη Τουρκία που κλιμακώνει με ταχύτατους ρυθμούς και δείχνει να επιθυμεί σύγκρουση.

Το Καστελόριζο αποτελεί σημαντικό στόχο της Τουρκίας, μαζί με την κυπριακή ΑΟΖ, ενώ εκτιμάται πως στην περίπτωση πρόκλησης θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα, η «καυτή» περιοχή θα είναι το Καστελόριζο, καθώς ευνοεί τις παράνομες ενεργειακές βλέψεις των νεο-οθομανών.

Βγαίνει στη θάλασσα σήμερα το «Γιαβουζ»

Απτόητη η Τουρκία, συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το sigmalive. Στις 12.00 θα αποχαιρετήσει στο πλαίσιο τελετής, παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, το δεύτερο γεωτρύπανο, το αποκαλούμενο Γιαβούζ, το οποίο αρχές Ιουλίου θα προχωρήσει σε γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή που έχει αδειοδοτήσει το ψευδοκράτος.