Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θρίλερ με την επίθεση σε τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν – «Είδαμε ιπτάμενο αντικείμενο πριν από την έκρηξη – Δεν χτυπήθηκε από τορπίλη»

Αναπάντητα ερωτήματα 24 ώρες μετά τις επιθέσεις σε δυο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν. Το Kokuka Courageous δέχτηκε δυο επιθέσεις με διαφορά αρ...


Αναπάντητα ερωτήματα 24 ώρες μετά τις επιθέσεις σε δυο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν. Το Kokuka Courageous δέχτηκε δυο επιθέσεις με διαφορά αρκετών ωρών. 




Το πλήρωμά του είδε "ιπτάμενο αντικείμενο" πριν από τη δεύτερη έκρηξη. ΗΠΑ: Έδωσαν video που -υποστηρίζουν- πως δείχνει Ιρανούς κομάντος να αφαιρούν από το δεξαμενόπλοιο νάρκη που δεν είχε εκραγεί.

Πλήθος από ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, 24 ώρες μετά τις επιθέσεις στα δυο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν. Την ώρα που οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν πως βρίσκεται πίσω από τις δυο επιθέσεις, οι μαρτυρίες του πληρώματος ενός από τα πλοία προκαλεί νέο θρίλερ.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του δεξαμενόπλοιου Kokuka Courageous ανακοίνωσε ότι το πλήρωμα του πλοίου είδε «ένα ιπτάμενο αντικείμενο» πριν την έκρηξη και ότι δέχθηκε δύο επιθέσεις.Τα τάνκερ που δέχτηκαν τις επιθέσεις ήταν ο ιαπωνικό Kokuka Courageous και το νορβηγικό Front Altair. Η εκτίμηση, προς το παρόν, είναι πως τα δυο δεξαμενόπλοια δέχτηκαν επίθεση με μαγνητικές νάρκες. Όμως το πλήρωμα του πρώτου έκανε λόγο για «ιπτάμενο αντικείμενο».

Φωτογραφία Reuters / U.S. Navy




Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της εταιρείας Γιουτάκα Κατάντα αρνήθηκε ότι το Kokuka Courageous, το οποίο μετέφερε 25.000 τόνους μεθανόλης από τη Σαουδική Αραβία στη Σιγκαπούρη, χτυπήθηκε από τορπίλη.




Φωτογραφία Reuters / U.S. Navy

Ο Κατάντα διευκρίνισε ότι το δεξαμενόπλοιο δέχθηκε δύο επιθέσεις, οι οποίες σημειώθηκαν με αρκετές ώρες διαφορά. Το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου είδε το ιπτάμενο αντικείμενο μόνο πριν τη δεύτερη έκρηξη.

Όλα τα μέλη του πληρώματος επέστρεψαν στο πλοίο μετά την έκρηξη για να αποκαταστήσουν το σύστημα παροχής ενέργειας, ενώ εξήγησε ότι τώρα το δεξαμενόπλοιο πλέει προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.