Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΡΤΗΣ ΣΟΚ...!!! Η Άγκυρα «στοχοποιεί» το Καστελόριζο – Σενάρια κατά της Ελλάδας επεξεργάζονται οι Τούρκοι

Κρίσιμη φέρεται να είναι πλέον η κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Άγκυρα προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα σε Αιγαίο-Α. Με...


Κρίσιμη φέρεται να είναι πλέον η κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Άγκυρα προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο, με τα Τουρκικά ΜΜΕ να παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πόλεμο προπαγάνδας που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα.

Πριν λίγες ώρες, δημοσίευμα με χάρτη-σοκ, στοχοποιεί το Καστελόριζο σε σχέση πάντα με την ελληνική ΑΟΖ.





Σε μεγάλη τουρκική ιστοσελίδα εμφανίστηκε προκλητικό άρθρο και χάρτης με την τουρκική ΑΟΖ να χωρίζει την Κρήτη στην μέση και να «ακουμπά» στην λιβυκή ΑΟΖ.

Το τουρκικό άρθρο στην συνέχεια αφού επικαλείται συνέντευξη του Έλληνα ΥΠΑΜ κ. Αποστολάκη, αναφέρει ότι η χώρα μας θα μείνει μόνη της ουσιαστικά στα «νύχια του Ερντογάν», χωρίς φίλους και συμμάχους σε ενδεχόμενη κρίση, διότι όλοι οι σύμμαχοι μας θα παρακολουθούν από μακριά τα τεκταινόμενα.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «αν κοιτάξουμε τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Αποστολάκη, μπορούμε να δούμε ότι οι στρατιωτικές συμφωνίες που πιστεύουν ότι έχουν κάνει οι Έλληνες με Αίγυπτο, Ισραήλ και Ηνωμένες Πολιτείες, κινούμενοι ένα βήμα μπροστά από μας όσον αφορά τη Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο, δεν θα έχουν πρακτική αξία.

Ο πρόεδρος Erdoğan για παράδειγμα συναντήθηκε με τον Ν.Τραμπ στη σύνοδο κορυφής της G20 ερχόμενος σε μια είδους «συνεννόηση», η οποία απέχει πολύ από τις καταστροφικές προβλέψεις που έκαναν πολλοί σχετικά με τα αεροσκάφη F35.

Αυτή βέβαια είναι η ανάγνωση των Τούρκων για την συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν.

Και συνεχίζει το άρθρο:

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα είναι χαμηλά τα επίπεδα των κυρώσεων που θα επιβληθούν στην Τουρκία για τα F35 από τις ΗΠΑ, που δεν είναι έτοιμες να χάσουν την Τουρκία.

Εάν η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίσει ως έχει, δεν θα είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι θα κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο.

Έχουμε ήδη πει ότι η Αίγυπτος και το Ισραήλ θα παρακολουθούν από μακριά εάν υπάρξει μια σύγκρουση των δύο χωρών από την αρχή.»


Η ελληνική πλευρά τα ξέρει όλα αυτά και έχοντας επίγνωση των γεγονότων, θα κάνει κάθε βήμα της με τη λογική του ότι από εδώ και στο εξής θα είναι μόνη της. Έτσι δεν θα μπορούν να μας δημιουργήσουν δυσκολίες στην Κύπρο.

Ειδικά για το Καστελόριζο η Τουρκία είναι λίγο πριν αποκτήσει το ψυχολογικό πλεονέκτημα, διότι η μοίρα του Αιγαίου και της Μεσογείου αφορά το συγκεκριμένο νησί, στο οποίο σε γενικές γραμμές στο μέλλον θα υπάρξει «πρόοδος» σε όλα τα βασικά σημεία.




Πιστεύουμε ότι το κράτος μας (η Τουρκία) γνωρίζει τα πάντα και σχεδιάζει τα κατάλληλα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο του «διεθνούς δικαίου».

Ανυπομονούμε να δούμε τις εξελίξεις που θα έρθουν γνωρίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα μείνουν μόνοι τους και ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θα καπηλευθούν τους ενεργειακούς πόρους του νησιού.

Σε αυτή τη διαδικασία, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και προδότες μας εντός και εκτός χώρας (Γκιουλενιστές) για αυτό και θα πρέπει να αγωνιστούμε ενωμένοι ενάντια σε αυτούς τους προδότες που επίσης πρέπει να έχουμε κατά νου.

Δεν πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό. Οι Τούρκοι είναι λαός των δύσκολων περιστάσεων, όταν έρχεται η ώρα και πιεστούν τότε πάντα «κάνουν το σωστό».

Το κάναμε κάποτε στην ιστορία, θα το κάνουμε και πάλι, για αυτό κανείς να μην αμφιβάλλει κανείς», καταλήγει το τουρκικό άρθρο που μας προπαγανδίζει την δύναμη της Τουρκίας, η οποία βέβαια θα το σκεφτεί διπλά και τριπλά να κάνει κάτι σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο λόγω φυσικά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων οι οποίες διαθέτουν ιστορία πολλών χιλιάδων χρόνων και όχι μόνο 2228 που γιόρταζαν προχθές οι Τούρκοι σε ένα άκρως προπαγανδιστικό βίντεο με πολλά «μηνύματα».