Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ... ότι ο Ερντογάν ετοιμάζεται να στείλει ΝΕΑ ΚΥΜΑΤΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ στην Ελλάδα

Ακόμη μια φορά χτυπάει το καμπανάκι κινδύνου στον Έβρο. Ακόμη μια φορά οι κάτοικοι του ακριτικού νομού είναι στο πόδι, αυτή τη φορά αφο...


Ακόμη μια φορά χτυπάει το καμπανάκι κινδύνου στον Έβρο. Ακόμη μια φορά οι κάτοικοι του ακριτικού νομού είναι στο πόδι, αυτή τη φορά αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχετικά με το «πάγωμα» της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα, όσων αφορά τους πρόσφυγες.




Ο κ. Τσαβούσογλου συνέδεσε στην απόφαση της Τουρκίας για τη διακοπή της συμφωνίας, με την υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών και την απελεύθερωσή τους, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή ως «απαράδεκτη».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει υποφέρει περισσότερο από τα πραξικοπήματα και η κυβέρνηση έπρεπε να λύσει αυτό το θέμα.

»Η Ελλάδα δέχεται μεγάλες πιέσεις από την Δύση και ειδικά η Δικαιοσύνη.

»Έχουμε μια προσφυγική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία και εφαρμόζεται. Έχουμε όμως και μια διμερή συμφωνία με τη Ελλάδα για την επαναπροώθηση προσφύγων, την οποία παγώσαμε επί του παρόντος.

»Η διαδικασία αυτή δεν έχει πάντως τελειώσει πλήρως, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τις ενέργειες μας προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Το ανησυχητικό είναι ότι με τον ερχομό του καλοκαιριού οι ροές των προσφύγων άρχισαν πάλι να αυξάνονται.

Σχεδόν καθημερινά, το λιμενικό σώμα Αλεξανδρούπολης «ψαρεύει» από ένα φουσκωτό, που πάνω του κουβαλάει στοιβαγμένες ψυχές.

Πονοκέφαλο προκαλεί η σκέψη ότι μπορεί να αρχίσει συγχρόνως να μας στέλνει χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες μέσω του Έβρου και των νησιών, τους οποίους παράλληλα δεν θα δέχεται να πάρει ξανά.

Πλέον, είναι γνωστό ότι ο Ταγίπ Ερντογάν αποφασίζει το πότε θα ανοίξει την στρόφιγγα του προσφυγικού, κατακλύζοντας την χώρα μας, ένα ακόμη καλοκαίρι, με όσους είναι στην πλευρά της Τουρκίας και περιμένουν να έρθουν στην Ελλάδα.

Πηγή: E-Evros.gr