Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Έλληνας σεφ που έπεσε στους καταρράκτες του Νιαγάρα μέσα σε βαρέλι και το τραγικό τέλος

Αμερική, 1930. Ο Γιώργος Σταθάκης, ήταν ένας Έλληνας μετανάστης που ζούσε μόνιμα στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και δούλευε ως σεφ, αλλά φα...


Αμερική, 1930. Ο Γιώργος Σταθάκης, ήταν ένας Έλληνας μετανάστης που ζούσε μόνιμα στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και δούλευε ως σεφ, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν του ήταν αρκετό.


Έψαχνε διακαώς ένα τρόπο για να βρεθεί στο επίκεντρο και να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι μία ωραία μέρα πήρε την γενναία αλλά κάπως τολμηρή απόφαση να πέσει στους καταρράκτες του Νιαγάρα κλεισμένος μέσα σε ένα βαρέλι.




Μάλιστα στο εγχείρημά του δεν σκόπευε να είναι μόνος. Πήρε μαζί του και την αγαπημένη του χελώνα, την οποία αποκαλούσε «Sonny».
Η ιδέα ήταν σχετικά απλή. Θα έφτιαχνε ένα ειδικό βαρέλι, θα έμπαινε μέσα και θα έπεφτε στους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Αυτό και μόνο το γεγονός ήταν ικανό να μαζέψει δημοσιογράφους αλλά και απλό κόσμο στο σημείο όπου θα λάμβανε χώρα. Άλλωστε οι καταρράκτες του Νιαγάρα προσέλκυαν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο και ανάμεσά τους ήταν και αρκετοί κασκαντέρ και μάγοι που ήθελαν να αποδείξουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τον θάνατο αφήνοντας τα ορμητικά νερά του Νιαγάρα να τους παρασύρουν.

Κάποιοι τα κατάφεραν, άλλοι πάλι όχι. Την ίδια ιδέα είχε και ο Γιώργος Σταθάκης (George Stathakis) εκείνη την ημέρα.

Μάλιστα πίστευε πως με τα έσοδα που θα του αποκόμιζε μια τόσο ριψοκίνδυνη πτώση θα μπορούσε να εκδώσει ένα βιβλίο πάνω στις μεταφυσικές εμπειρίες.

Έτσι, στις 5 Ιουλίου του 1930 ο 46χρονος άνδρας πραγματοποιεί το παράτολμο εγχείρημα. Ήταν το γεγονός της ημέρας που έγινε θέμα μέχρι και στους New York Times.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ