Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ... Εθνική Φρουρά και Ισραηλινοί κομάντο έκαναν ανταρτοπόλεμο στα βουνά της Κύπρου...!!!

Στο πλαίσιο της Διμερούς Συμφωνίας και υλοποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) κ...


Στο πλαίσιο της Διμερούς Συμφωνίας και υλοποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) και Ισραήλ, σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν οι ασκήσεις «ΙΑΣΩΝ – 2019», «ΝΙΚΟΚΛΗΣ – ΔΑΥΙΔ – 2019» και PASSEX «CYP/ISR – 01/2019», οι οποίες διεξήχθηκαν σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου, θαλάσσιου και εναέριου χώρου της Κ.Δ.




Η «ΙΑΣΩΝ – 2019» πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20 και 29 Μαΐου 2019, με την συμμετοχή Ε/Π και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των δύο χωρών, σε αποστολές Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης, Καταστολή Εχθρικής Αεράμυνας και Διάσωση Προσωπικού από εχθρικό έδαφος.

Την ίδια περίοδο διεξήχθη παράλληλα και η άσκηση «ΝΙΚΟΚΛΗΣ – ΔΑΥΙΔ – 2019», με τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων των ΕΔ των δύο χωρών να εκτελούν αποστολές και ασκήσεις κατοικημένων τόπων και ανταρτοπόλεμου, σε ορεινό και δύσβατο έδαφος, προσομοιώνοντας όσο το δυνατό πιο ρεαλιστικά πραγματικά πεδία μάχης.

Από πλευράς Ισραήλ συμμετείχε η μονάδα ελίτ, η 621 της IDF, γνωστή και ως μονάδα «Egoz», αλλά και μονάδες της Ισραηλινής Αεροπορίας.

Η ελίτ του Ισραηλινού Στρατού IDF Unite 621, η μονάδα «Egoz», εκπαιδεύτηκε για μια ευρεία ποικιλία πιθανών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των καταστάσεων μάχης τόσο στις αστικές όσο και στις αγροτικές περιοχές.

Ένα από τα σενάρια που παρουσιάστηκαν στην εκπαίδευση της μονάδας Egoz στην Κύπρο περιστράφηκε γύρω από μια «νυχτερινή επιχείρηση στο νότιο Λίβανο με δεκάδες στρατιώτες».

Η Μονάδα 621, γνωστή και ως Egoz (Εβραϊκά: יחידת אגוז, Yehidat Egoz), είναι μια ελίτ της Ισραηλινής Αμυντικής Δύναμης (IDF), η οποία ειδικεύεται στον αντάρτικο αγώνα, την ειδική αναγνώριση και την άμεση δράση (στρατιωτική). Είναι μέρος της 89ης Ταξιαρχίας της Κεντρικής Διοίκησης του IDF (κοινώς αποκαλούμενης ταξιαρχίας).

Δείτε εικόνες και βίντεο