Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Θρίλερ» στη Χάιφα: «Ρεσάλτο» Ισραηλινών κομάντος σε πλοίο που απέπλευσε από Τουρκικό λιμάνι – Συναγερμός στη Μοσάντ

To απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στο Ισραήλ, με τις μνήμες να μας γυρίζουν πίσω στη υπόθεση Μαβί Μαρμαρά, όπου τότε Ισρ...


To απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στο Ισραήλ, με τις μνήμες να μας γυρίζουν πίσω στη υπόθεση Μαβί Μαρμαρά, όπου τότε Ισραηλινοί κομάντος έκαναν ρεσάλτο.


Στις 31 Μαΐου 2010 οι Ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν, μετά από προειδοποιήσεις, σε νηοπομπή του διεθνούς κινήματος Free Gaza.




Σκοπός της νηοπομπής ήταν να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας. Η νηοπομπή αρνήθηκε την πρόταση της Ισραηλινής κυβέρνησης να πλεύσει στο λιμάνι του Ασντόντ. Σύμφωνα με την πρόταση, η Ισραηλινή κυβέρνηση αρχικά θα έλεγχε την ανθρωπιστική βοήθεια (κάποια αντικείμενα όπως το τσιμέντο απαγορεύεται να διανεμηθούν στην Γάζα) και κατόπιν θα επέτρεπε να διανεμηθεί η βοήθεια στη Γάζα (ή ακόμη επιτρέποντας του οργανωτές της αποστολής να διανέμουν την βοήθεια).

TI EΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα όσα συνέβησαν το Σάββατο το πρωί σε ένα φορτηγό πλοίο το οποίο βρίσκεται λίγα μίλια έξω από τη Χάιφα.

Όπως έγινε γνωστό, το πλοίο προσπάθησε να καταλάβει μία μη ταυτοποιημένη ομάδα ατόμων με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και να χρειαστεί η παρέμβαση του ισραηλινού ναυτικού.

Το πλοίο φέρει το όνομα «MSC Canberra» και είναι υπό παναμέζικη σημαία. Το πλοίο απέπλευσε από το τουρκικό λιμάνι της Μερσίνας με τελικό προορισμό τη Χάιφα.

Η MSC (Mediterranean Shipping Company) έχει την έδρα της στη Γενεύη στην Ελβετία και δεν έχει σχολιάσει ακόμη το γεγονός.

Τα τουρκικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα για το περιστατικό εκτός από μία μικρή είδηση που ανάρτησε χωρίς σχόλια η τουρκική εφημερίδα Sozcu.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας αναφέρουν πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Παραμένει όμως άγνωστο το τι ακριβώς μεταφέρει το MSC Canberra.