Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ AMAZON Η αμερικάνικη αστυνομία βρήκε έναν έξυπνο τρόπο για να συλλέγει «ύποπτα» δακτυλικά αποτυπώματα από τα κουδούνια των σπιτιών!

Το Amazon και η αστυνομία των ΗΠΑ συνεργάζονται και προσφέρουν στους κατοίκους δωρεάν ή προεξοφλημένες έξυπνες συσκευές κουδουνιών Ring. Τα...


Το Amazon και η αστυνομία των ΗΠΑ συνεργάζονται και προσφέρουν στους κατοίκους δωρεάν ή προεξοφλημένες έξυπνες συσκευές κουδουνιών Ring. Ταυτόχρονα κάποιες αστυνομικές υπηρεσίες βασισμένες σε αυτές τις συσκευές έχουν δημιουργήσει στην ουσία ένα σύστημα επιτήρησης, σύμφωνα με έκθεση του Alfred Ng της CNET.







Το Ring, μια εταιρεία που αγόρασε το Amazon το 2018 με κόστος 1 δισεκατομμύριο δολάρια, κατασκευάζει έξυπνες κάμερες πόρτας που προσφέρουν ασφάλεια στους ιδιοκτήτες των σπιτιών. Οι ίδιοι μπορούν να παρακολουθούν την μπροστινή πόρτα τους με τις κάμερες ανίχνευσης κίνησης και να καταγράφουν και να αποθηκεύουν τα στιγμιότυπα με οποιονδήποτε χτυπάει το κουδούνι, σύμφωνα με ένα σχέδιο βασισμένο σε συνδρομητικές κλήσεις. Οι χρήστες λαμβάνουν επίσης ειδοποίηση στις κινητές τους συσκευές όταν κάποιος χτυπάει το κουδούνι και μπορούν να τον παρακολουθήσουν ζωντανά από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο κι αν βρίσκονται.




Ορισμένα αστυνομικά τμήματα όμως έχουν αρχίσει να προσφέρουν στους κατοίκους δωρεάν ή προεξοφλημένες συσκευές με την προϋπόθεση ότι οι κάτοικοι θα παραδίδουν τα αρχεία της συσκευής δακτυλικών αποτυπωμάτων τους κατόπιν αιτήματος, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα ελεύθερα διαθέσιμο δίκτυο επιτήρησης βασισμένο σε ένα καταναλωτικό προϊόν.

Σε άλλη δημοσίευση ανέφερε ότι οι χρήστες έχουν τον πλήρη έλεγχο των ηχογραφημένων εγγραφών τους και μπορούν να επιλέξουν με ποιον να μοιραστούν αυτά τα βίντεο.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Ring, ο μόνος που η αστυνομία μπορεί να αποκτήσει ηχογραφημένα λήμματα από έναν χρήστη κάμερας Ring που αρνείται το αίτημα είναι μέσω κλήτευσης.

Παρόλο που αυτά τα προγράμματα ενδέχεται να βοηθήσουν την αστυνομία να καταπολεμήσει το έγκλημα, έχουν δημιουργήσει επίσης ένα δίκτυο επιτήρησης με πρωτοφανή έκταση στο οποίο μπορούν να αντιταχθούν εύκολα οι συνήγοροι της ιδιωτικής ζωής και όσοι αγωνίζονται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.