Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΡΗΚΑΝ ΗΔΗ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ...!! Lockheed Martin: «Τα «τουρκικά» F-35 μπορούν να καταλήξουν Ιαπωνία ή Πολωνία»

Για πρώτη φορά η Lockheed Martin τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα αν η Τουρκία δεν παραλάβει τα F-35 καθώς όπως είπε "υπάρχουν ά...


Για πρώτη φορά η Lockheed Martin τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα αν η Τουρκία δεν παραλάβει τα F-35 καθώς όπως είπε "υπάρχουν άλλες χώρες που ενδιαφέρονται" ενώ πηγές της αμυντικής βιομηχανίας "φωτογράφισαν" ως πιθανούς αγοραστές την Ιαπωνία και την Πολωνία.

Πιο αναλυτικά, απόλυτα καθησυχαστική εμφανίστηκε η CEO της Lockheed Martin Marilynn Hewson αναφορικά με το πρόγραμμα των τουρκικών F-35A, λέγοντας πως σε περίπτωση ακύρωσης της παραγγελίας (δηλαδή άρνησης των ΗΠΑ να προμηθεύουν το αεροσκάφος) η επίπτωση για την εταιρεία θα είναι μηδαμινή, καθώς πολλές χώρες είναι έτοιμες να παραγγείλουν αυτές τα αεροσκάφη που έχει δεσμευθεί να αγοράσει η Τουρκία.




Μιλώντας σήμερα σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη η Hewson επιχείρησε να καθησυχάσει τους επενδυτές του αμερικανικού κολοσσού παραγωγής αεροσκαφών, οι οποίοι φοβούνται κλυδωνισμούς στην εταιρεία από ενδεχόμενη ακύρωση της παραγγελίας των 100 F-35 από την Τουρκία.

«Δεν είναι σημαντικός ο αριθμός των αεροσκαφών και σε περίπτωση που υπάρξουν κυρώσεις και η χώρα αυτή δεν θα μπορέσει να παραλάβει τα αεροσκάφη τώρα ή στο μέλλον αυτά θα αναπληρωθούν πολύ εύκολα», είπε η Hewson για να συνεχίσει:

«Ήδη πολλές χώρες ζητούν να πάρουν αυτές τις θέσεις της Τουρκίας στη γραμμή παραγωγής των αεροσκαφών.

Θέλουν πραγματικά το αεροσκάφος. Δεν βλέπω καμία αρνητική συνέπεια σε μας από μια τουρκική ακύρωση της παραγγελίας».

Νωρίτερα, το Reuters ανέφερε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να διακόψουν την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων και μηχανικών στα αεροσκάφη σε περίπτωση που η χώρα αυτή συνεχίσει στα σχέδιά της, να παραγγείλει το S-400.

Η LM έχει παραδώσει μέχρι στιγμής 4 F-35A στην Τουρκία στην ΑΒ Luke στην Αριζόνα και σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα προβλέπεται η αποστολή 8 αεροσκαφών κατ΄ έτος στην Τουρκία.

Για το ποιες μπορεί να είναι οι χώρες αυτές αμερικανικές πηγές "φωτογράφισαν" την Πολωνία η οποία μετατρέπεται σε πρώτη γραμμή άμυνας των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η Πολωνία λοιπόν αιτείται την αγορά 32 συνολικά μονάδων προς αντικατάσταση του συνόλου των μαχητικών ρωσικής κατασκευής και προέλευσης MiG-29 Fulcrum και Su-22 Fitter, μέσω της συγκρότησης δύο πολεμικών μοιρών. Στο “πακέτο” συμπεριλαμβάνονται η λογιστική υποστήριξη των αεροσκαφών και υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Εντός των επόμενων πέντε ετών επομένως, η Πολωνική Αεροπορία θα είναι αποκλειστικά εξοπλισμένη με μαχητικά και αερομεταφερόμενα όπλα κατασκευής και προέλευσης ΗΠΑ.

Η ίδια διαδικασία αναμένεται να λάβει χώρα και στο στόλο των αεροσκαφών υποστήριξης (μεταφορικά αεροπλάνα και ελικόπτερα), με πιο αργούς όμως ρυθμούς.




Η Πολωνία πέρα από την προμήθεια των 48 μαχητικών F-16C/D Block 52+, έχει εντάξει σε υπηρεσία και 70 στρατηγικά όπλα τύπου AGM-158B JASSM-ER, ονομαστικής ακτίνας 900 περίπου χιλιομέτρων…

"Κλείδωσε" παραγγελία της Ιαπωνίας για 105 F-35

Οι Ιάπωνες τοποθέτησαν την πρώτη παραγγελία για 42 μαχητικά F-35A τον Δεκέμβριο του 2011. Πλέον, η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου φέρεται να επιθυμεί να προσθέσει άλλα 63 μαχητικά του ιδίου τύπου, καθώς επίσης και 42 της έκδοσης F-35B που αναπτύχθηκε για να εξυπηρετήσει τις επιχειρησιακές ανάγκες των πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC), καθώς θα επιχειρούν από πολεμικά πλοία αμφιβίων επιχειρήσεων.

Περιχαρής ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης, την πρόθεση της Ιαπωνίας να προμηθευτεί συνολικά 105 νέα μαχητικά F-35 Lightning II της Lockheed Martin.