Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Οι ΗΠΑ δεν θα μας ξαναδώσουν ανταλλακτικά για τα F-16 & θα δώσουν πλεονέκτημα στην ελληνική ΠΑ» λένε οι Τούρκοι!

Η Ουάσινγκτον βλέποντας πως η απειλή μη παράδοσης των F-35 δεν αλλάζει την απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει στην παραλαβή των ρωσικών ...


Η Ουάσινγκτον βλέποντας πως η απειλή μη παράδοσης των F-35 δεν αλλάζει την απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει στην παραλαβή των ρωσικών S-400 αποφάσισε να προχωρήσει σε ακόμα πιο ριζοσπαστικές ενέργειες μη παραδίνοντας στο άμεσο μέλλον ανταλλακτικά για τα τουρκικά F-16 επιδιώκοντας έτσι την «παράλυση» της τουρκικής Αεροπορίας.

Αυτό βέβαια το ισχυρίζονται οι Τούρκοι και δεν είναι σίγουρο κατά πόσο οι Αμερικανοί είναι αποφσισμένοι να προχωρήσουν σε μια τέτοια δραστική ενέργεια αλλά αν ισχύει έχει άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον αφού θα ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο υπέρ της ελληνικής πλευράς.




Σύμφωνα λοιπόν με τον Τούρκο αναλυτή Can Kasapoğlu πέραν των αμερικανικών απειλών για μη παράδοση των F-35 και για αποβολή της Τουρκίας από το πολυεθνικό πρόγραμμα παραγωγής εάν παραληφθούν οι ρωσικοί S-400 και σύμφωνα με το Center for Economics and Foreign Policy Studies (EDAM), οι κυρώσεις θα επεκταθούν «πολύ πιο πέρα».

Θα τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία των τουρκικών F-16 καθώς οι ΗΠΑ μπορούν να «παγώσουν» τις παραόσεις ανταλλακτικών.

Αυτό θα έχει άμεση επίπτωση στις επιχειρήσεις που διεξάγονται αυτή την στιγμή κατά του PKK σε Βόρεια Συρία και Βόρειο Ιράκ

Όπως αναφέρουν μάλιστα τα τουρκικά ΜΜΕ η Ελλάδα θα χαρεί πολύ με μια τέτοια εξέλιξη καθώς αυτομάτως θα περιοριστούν τα συχνά dogfights στο Αιγαίο ενώ ανησυχούν γιιατην επικείμενη αντικατάστση της κυβέρνησης Τσίπρα από μια περισσότερο «αντιδραστική»

Αναφέρονται μάλιστα στην πρόθεση της Ελλάδας να αποκτήσει περίπου 30 F-35 για να αντικαταστήσει τα παλαιότερα F-16.

Αναρτιούνται μάλιστα πως σε μια τέτοια περίπτωση θα ανταποκριθεί η Άγκυρα απέναντι «στην ελληνική ανωτερότητα στον αέρα» δεδομένου ότι ακόμα κι αν πάρει ρωσικά μαχητικά αυτά θα κάνουν χρόνια για να παραληφθούν; Και θα είναι αρκετή η ικανότητά τους απέναντι στα ελληνικά μχητικά;

Οι ΗΠΑ μέχρι σήμερα δεν έχουν δείξει αποφασιστικότητα ώστε να φτάσουν σε τέτοια σημεία «τιμωρίας» της Τουρκίας. Για την ακρίβεια δεν την έχουν τιμωρήσει καθόλου.

Όμως αν η Άγκυρα παραλάβει το ρωσικό σύστημα (που όλα δείχνουν ότι θα το κάνει) τότε οπωσδήποτε οι ΗΠΑ πρέπει να αντιδράσουν επειδή δεν θα έχουν άλλη επιλογή, αλλιώς το γόητρό τους θα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα (που ήδη έχει γίνει αυτό).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Πάντως μια τέτοια ενέργεια μη παράδοσης των ανταλλακτικών των F-16 θα έδινε στρατηγικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα έναντι της Τουρκίας και θα ήταν μια κίνηση που θα αντιστάθμιζε ακόμα και το εμπόδιο της λειτουργίας των S-400 που θα «κλειδώσουν» το Αιγαίο επιβάλλοντας ουσιαστικά μια μεγάλη «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων»