Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

EKTAKTO: Σε σχηματισμό μάχης τέθηκαν Ρωσικά πολεμικά πλοία – Μετακινούνται εσπευσμένα στην Α. Μεσόγειο

pentapostagmaΓ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας Εξελίξεις άκρως αιφνιδιαστικές έχουμε μετά την εντολή του Ρώσου Α/ΓΕΝ Ναυάρχου Vl...


pentapostagmaΓ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας






Εξελίξεις άκρως αιφνιδιαστικές έχουμε μετά την εντολή του Ρώσου Α/ΓΕΝ Ναυάρχου Vladimir Korolyov προς όλες τις μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια σε ευρωπαϊκό έδαφος και Αρκτική, να κατευθυνθούν τάχιστα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Σήμερα Πέμπτη, το έγκυρο πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές του στο υπουργείο άμυνας της Ρωσίας , ανακοίνωσε ότι όλα τα ρωσικά πολεμικά πλοία σε Ευρώπη και Αρκτική, εγκαταλείπουν ήδη τα λιμάνια τους και κινούνται με σαφή πορεία προς το ανατολικό τμήμα της Μεσογείου, ενώ μερικά από αυτά βρίσκονται ήδη στην Ταρτούς στη Συρία.




Μιλάμε για συνολικά έντεκα πολεμικά πλοία και αδιευκρίνιστο αριθμό υποβρυχίων, συμπεριλαμβανομένων πέντε μεγάλων αμφίβιων/αποβατικών πλοίων, τέσσερα από τα οποία είναι ικανά να μεταφέρουν 200 στρατιώτες και δεκάδες άρματα μάχης και τα οποία οποία θα μετακινηθούν από Αρκτική, Βαλτική και Μαύρη Θάλασσα σε ασκήσεις στην Α.Μεσόγειο.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ισχυρίζονται ότι ένα μεγάλο καταδρομικό από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, θα φτάσει στο λιμάνι της Tartus μέσα σε τρεις ημέρες.






Δύο μεγάλα αποβατικά, το «Nikolai Filchenkov» και «Caesar Kunnikov» (τα οποία συμμετείχαν και στον πόλεμο με τη Γεωργία το 2008), αναμένονται να μετακινηθούν από τη Μαύρη Θάλασσα, σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti αναφέρει ότι το καταδρομικό «ναύαρχος Chabanenko», μία νεότευκτη Φρεγάτα και τρία αποβατικά σκάφη, το Alexander Otrakovsky, το Γεώργιος Τροπαιοφόρος και το Kondopoga, θα εγκαταλείψουν τη βάση του ρωσικού στόλου στο Murmansk για την Α. Μεσόγειο.

Το Interfax αναφέρει ότι όλα αυτά τα πολεμικά πλοία και υποβρύχια θα μεταβούν στο λιμάνι της Tartus, γεμάτα πεζοναύτες και θα παραμείνουν στη Συρία.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι η μετακίνηση των ρωσικών πλοίων στη Συρία θα περιοριστεί στην εκτέλεση του ανεφοδιασμού τους.

ANEΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Σύμφωνα με άρθρο μας, στην Χερσόνησο του Σινά φέρεται να άπλωσε τα πλοκάμια της η Τουρκία, με την μεταφορά οπλισμού από Λιβύη και Σουδάν, εμπλεκόμενη στα εσωτερικά της Αιγύπτου με σκοπό την αποσταθεροποίηση του αιγυπτιακού καθεστώτος του Αλ Σίσι.

Τις τελευταίες ημέρες, η Τουρκία έχει αυξήσει την παράδοση όπλων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού σε διάφορες ομάδες τζιχαντιστών που πολεμούν στο Idlib και στην Λιβύη, όπου διεξάγεται ένας ανελέητος πόλεμος.

Με αυτό τον τρόπο η Άγκυρα σκοπεύει στην μεν Συρία, να σταματήσει την επίθεση του Συριακού Στρατού εναντίον των ανταρτών στη βόρειο Hama, ενώ στην Λιβύη επιθυμεί να σώσει την Τρίπολη από τις δυνάμεις του Χαφτάρ που δέχεται αφειδώς βοήθεια από τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι και την Ρωσία.

Όλες οι ενέργειες της Άγκυρας απειλούν να υπονομεύσουν τις διεθνείς προσπάθειες για την επίλυση της συριακής, της Λιβυκής κρίσης, ενώ κύριος στόχος στο Σινά, είναι η όσο τον δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες των αιγυπτιακών δυνάμεων για την πρόκληση αγανάκτησης του αιγυπτιακού λαού, με σαφή προσπάθεια πρόκλησης αποσταθεροποίησης στην χώρα.

Τεράστια συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων, της Τουρκίας και διεθνών οργανώσεων έχουν πυροδοτήσει σκοπίμως εντάσεις στην περιοχή γύρω από την Α.Μεσόγειο, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων του πλανήτη και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Για αυτόν τον λόγο έρχονται πιθανότατα και τα ρωσικά πλοία στην Α.Μεσόγειο, ενόψει της μίνι-Γιάλτας στην Ιερουσαλήμ από Ρωσία, Ισραήλ, ΗΠΑ για το μέλλον της περιοχής.