Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θέμα τουρκικής μεινότητας από τον Τσαβούσογλου: «Καταπιέζονται οι Τούρκοι της Κύπρου & της δυτικής Θράκης» – Εξελίξεις μετά την πρωτιά του DEB

Για καταπίεση τόσο της μειονότητας της δυτικής Θράκης, την οποία μάλιστα αποκάλεσε «τουρκική», όσο και των Τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα ...


Για καταπίεση τόσο της μειονότητας της δυτικής Θράκης, την οποία μάλιστα αποκάλεσε «τουρκική», όσο και των Τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα μίλησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος προφανώς πήρε θάρρος μετά την πρωτιά του DEB στη Θράκη και την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «οι Τ/Κ, έχουν το καθεστώς παρατηρητή στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, είναι ακόμη εκτεθειμένοι στο απάνθρωπο εμπάργκο και τις πιέσεις.




Η δυτική Θράκη και η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα ακόμη δεν απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, όπως προβλέπονται στις διμερείς και διεθνείς συμφωνίες.

Οι μουσουλμανικές κοινότητες και μειονότητες στη δυτική Ευρώπη, τη βόρεια Αμερική και τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, εκτός των χωρών του ΟΙΔ, βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους και νέες αντιξοότητες», υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ από τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Ερντογάν για την επέτειο της Άλωσης: Η «Μεγάλη Ιδέα» καλά κρατεί
Με στρατιώτες ντυμένους με οθωμανικές στολές να πλαισιώνουν το κάδρο του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε το βράδυ της 29ης Μαΐου, της επετείου της Άλωσης, για τη Μεγάλη Ιδέα που διακατέχει ακόμη τη Δύση και τους γείτονες όσον αφορά την Κωνσταντινούπολη.

«Ένα από τα βασικά κίνητρα του ρατσισμού, που εξαπλώνεται σήμερα στον δυτικό κόσμο σαν πανούκλα, είναι η Μεγάλη Ιδέα, την οποία εκπροσωπεί η Κωνσταντινούπολη», είπε, για να συμπληρώσει ότι «η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία της ιστορίας του τουρκικού έθνους, καθώς ο Μωάμεθ ο Πορθητής άνοιξε την πόρτα προς το Ισλάμ», όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

«Ωστόσο, το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών με την Κωνσταντινούπολη δεν έχει τελειώσει εδώ και 566 χρόνια, δεν έχει εξαλειφθεί», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.