Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο πρόεδρος του «αλυτρωτικού» τουρκοσυλλόγου BTTDD Nετσμεττίν Χουσείν μας προειδοποιεί…

” Ο κύριος πρωθυπουργός όπως ανακοινώθηκε στον τύπο, σε ομιλία που έκανε στην Ξάνθη, αναφερόμενος σε εκλογές για τη μουφτεία και τις βα...


” Ο κύριος πρωθυπουργός όπως ανακοινώθηκε στον τύπο, σε ομιλία που έκανε στην Ξάνθη, αναφερόμενος σε εκλογές για τη μουφτεία και τις βακουφικες επιτροπές είπε πως είναι ανάγκη να αλλάξει ο νόμος 1920/1991, ότι ερευνούν το θέμα αυτό και είπε πως “Πρέπει να αντικατασταθεί από μία διαδικασία για την ανάδειξη μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα”.

Αλλά σε αυτή τη δημόσια δήλωση που έκανε δεν λέει πως οι μουφτήδες θα εκλέγονται από τους θρησκευτικούς λειτουργούς του νόμου των 240 ιμάμηδων που τοποθετούνται από χριστιανούς.




Κύριε Τσίπρα στη θρησκεία του Ισλάμ δεν υπάρχει τάξη θεολόγων.

Δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει επιτροπή με θρησκευτικούς λειτουργούς της μειονότητας στη δυτική Θράκη όπως την αναγνωρίζετε εσείς.

Σταματήστε πια αυτό το ανίκανο και θλιβερό κόλπο που θέλετε να επιβάλλετε στην τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης διαμέσου του νόμου των 240 ιμάμηδων.

Αν είστε ειλικρινής και δεν ξεχάσατε τις υποσχέσεις που δώσατε ενώπιον της κοινότητας την πρώτη φορά που εμφανίστηκατε εμπρός της προεκλογικά, ελάτε και αποδώστε στους Τούρκους της δυτικής Θράκης τα δικαιώματα που τους αφαίρεσαν. Ελάτε πια και αναρτήστε τις τουρκικές πινακίδες των συλλόγων-συμβόλων της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης που ξηλώσατε πριν από 40 χρόνια. Ελάτε και δεχτείτε να γίνονται στα τζάμια εκλογή για τις μουφτειες με την ελεύθερη βούληση της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Δώστε εντολή να ανοίξουν πάλι τα μειονοτικά σχολεία που έκλεισαν. Στα σχολεία εκείνα στο επίπεδο του Δημοτικού εμείς ξέρουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας την μητρική μας γλώσσα. Διαφορετικά μην προσπαθείτε με προεκλογικές δηλώσεις (που εμείς καταλαβαίνουμε τι εννοούν) να ξεγελάσετε την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης. Μην παίζετε με το μυαλό της τουρκικής μειονότητας.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ όλους όσοι είναι υπεύθυνοι…Τερματίστε τις επιθέσεις στην εθνική ταυτότητα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, στην θρησκευτική της πίστη, στην θρησκεία της, στα τζάμια της, στα σχολεία, στις μουφτείες, στα βακούφια στους συλλόγους, δηλαδή στην νομική της αυτονομία που είναι εγγυημένη από το διεθνές δίκαιο.

Εγώ με αυτή την αφορμή καλώ για μία ακόμη φορά τον κύριο Τσίπρα, να είναι σαφής απέναντι στην τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και να είναι ξεκάθαρος και ειλικρινής όσον αφορά την επίλυση των θεμάτων της. Τέλος σχετικά με τις τοπικές εκλογές και τις ευρωεκλογές που θα γίνουν στις 26 Μαΐου 2019 δηλώνω “Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο” και καλώ όλους τους συμπολίτες μου να στηρίξουν τους υποψήφιους δημάρχους και συμβούλους-μέλη της μειονότητας και στις ευρωεκλογές τους υποψηφίους του κόμματος DEB.¨




http://www.bttdd.org.tr/haberler/genel-merkezden-haberler/turk-azinliga-karsi-saldirilara-son-verin.html

11/5/2019

Σχ https://tourkikanea.gr: Πρόκειται για τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης που έχει γραφεία σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας και φυσικά οι δηλώσεις και οι πράξεις του είναι πάντα στην κατεύθυνση της τουρκικής πολιτικής. για την ακρίβεια είναι ένας ακόμη σύλλογος που ούτε σίγμα δεν μπορεί να πει που να ξεφεύγει από την επίσημη γραμμή….

Είναι σαφές πως η Τουρκία τα θέλει όλα. Δεν πρόκειται να δεχθεί (δια των εκπροσώπων της στην Θράκη) οποιαδήποτε τροπολογία στην Θράκη που θα οδηγεί σε λιγότερο πολιτικό έλεγχο από ότι έχει αυτή τη στιγμή. Εμείς για να μειώσουμε ακριβώς αυτόν τον πολιτικό έλεγχο της Τουρκίας στην περιοχή πρέπει να ξηλώσουμε τα “δόντια του κτήνους”. Και δόντια είναι όλοι αυτοί οι φορείς, οργανώσεις σύλλογοι και άτομα που δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να προωθούν (τζάμπα;) τους στόχους της Τουρκίας στη Θράκη.
Tags: Bttdd.org.tr