Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...!!! «Καλούμε την Τουρκία να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου» είπε ο Τσίπρας που ετοιμάζεται ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΑΣ...!!

ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ... ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΡΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ...!!! ΘΛΙΒΕΡΟΣ Ο ΜΠΟΣΕΒΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥ...


ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ... ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΡΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ...!!! ΘΛΙΒΕΡΟΣ Ο ΜΠΟΣΕΒΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...!!

Μήνυμα προς την Τουρκία ότι «πρέπει να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου» και να μη συνεχίσει «τις μονομερείς ενέργειες παραβίασης του διεθνούς δικαίου», έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στη Ρουμανία.




Το θέμα των τουρκικών κινήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σιμπίου της Ρουμανίας.

«Αναδείξαμε σε κεντρικό ζήτημα στη Σύνοδο τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας ότι παρουσίασε τις «βασικές θέσεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου».

Αναστασιάδης: Μέτρα εναντίον των εμπλεκόμενων στις παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κύπρου ζήτησαν στην επόμενη Σύνοδο, μετά τις ευρωεκλογές, «να εξετάσουμε τα απαραίτητα βήματα, ενέργειες και μέτρα που θα πρέπει να λάβουμε εάν η μονομερής προκλητική συμπεριφορά και παραβίαση διεθνούς δικαίου συνεχιστεί», είπε ο κ. Τσίπρας.
«Η Τουρκία να κατανοήσει ότι πρέπει να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου και όχι να συνεχίσει μονομερείς ενέργειες παραβίασης του διεθνούς δικαίου», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε, εξάλλου, ότι ο ίδιος στήριξε τις θέσεις του Νίκου Αναστασιάδη που ζήτησε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα ως ευρωπαϊκό. Πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. «έχει ιδιαίτερο γεωπολιτικό και ενεργειακό συμφέρον στην νοτιοανατολική Μεσόγειο».