Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ...;;; Η αποκάλυψη ενός πρώην διοικητή της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών για τους εκ Τουρκίας ιμάμηδες

Αναζωπυρώθηκε πάλι στη Γερμανία η συζήτηση γύρω από την Τούρκο-ισλαμική Ένωση (DITIB) που με τα 900 περίπου τζαμιά της υπάγεται στη Διεύθυν...


Αναζωπυρώθηκε πάλι στη Γερμανία η συζήτηση γύρω από την Τούρκο-ισλαμική Ένωση (DITIB) που με τα 900 περίπου τζαμιά της υπάγεται στη Διεύθυνση Θρησκευμάτων Τουρκίας.

O Χανς Γκέοργκ Μάασεν, επικεφαλής της υπηρεσίας Προστασίας Συντάγματος που αποχώρησε από τη θέση του πέρσι, αναφερόμενος στους ιμάμηδες της DITIB είπε πως “Είναι γνωστό πως συγκέντρωναν πληροφορίες τις οποίες τις έστελναν σε υπηρεσίες της Τουρκίας”.




Ο Χανς Γκέοργκ Μαάσεν μίλησε στην ιστοσελίδα του εβδομαδιαίου περιοδικού Focus.

O Μάασεν είπε ότι αυτές οι κατασκοπικές δραστηριότητες των εκ Τουρκίας προερχόμενων ιμάμηδων αποτελούν επίθεση στην ανεξαρτησία του κράτους και συνέχισε λέγοντας:” Κατά την γνώμη μου η DITIB από την σκοπιά της θρησκευτικής της ιδεολογίας δεν συνάδει με τις δημοκρατικές αξίες. Για αυτό είναι ανάγκη η Υπηρεσία Προστασίας Συντάγματος να παρακολουθεί ακόμη πιο στενά αυτή την οργάνωση. Κάτι το οποίο αποτελεί φυσικά πολιτική απόφαση.

Τον Ιανουάριο με σκοπό την πλήρη εξάρτησή της DITIB από την Άγκυρα, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της, διορίστηκαν από την Τουρκία. Στη θέση του Γενικού Προέδρου της DITIB, διορίστηκε ο ακόλουθος θρησκευτικών υποθέσεων της τουρκικής πρεσβείας στο Βερολίνο Καζίμ Τουρκμέν, ενώ ως Γενικός Γραμματέας ορίστηκε ο Αχμέτ Ντιλέκ πού στο διάστημα 2014-2017 υπηρέτησε ως ακόλουθος θρησκευτικών υποθέσεων του τουρκικού προξενείου Κολωνίας.

Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7 2016, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν απέλυσε πολλούς ιμάμηδες με το δικαιολογητικό ότι ήταν μέλη της κοινότητας Γκιουλέν, ενώ τον τελευταίο καιρό οι ιμάμηδες και οι διοικούντες της DITIB εκλέγονται ειδικά από την Άγκυρα και αποστέλλονται στη Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Το 2017 έγινε γνωστό ότι ιμάμηδες της DITIB, έδιναν πληροφορίες στη ΜΙΤ. Τότε το παράρτημα Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της υπηρεσίας προστασίας Συντάγματος είχε εντοπίσει τουλάχιστον 13 ιμάμηδες και είχαν γίνει αστυνομικές έφοδοι σε σπίτια. Ωστόσο, αργότερα ο φάκελος της έρευνας σχετικά με την DITIB έκλεισε…