Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρεσάλτο αμερικανικών δυνάμεων - Κατέλαβαν πλοίο της Βόρειας Κορέας...!!!

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ προχώρησαν σε μια πρωτοφανή ενέργεια καθώς πλοία του Ναυτικού της χώρας μαζί με δυνάμες ειδικών δυνάμεων περικύκλω...


Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ προχώρησαν σε μια πρωτοφανή ενέργεια καθώς πλοία του Ναυτικού της χώρας μαζί με δυνάμες ειδικών δυνάμεων περικύκλωσαν και κατέλαβαν πλοίο της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η Αμερικανική πλευρά, το πλοίο που κατελήφθη μετέφερε παράνομα άνθρακα και παραβίασε τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ κατά της Βόρειας Κορέας.




Την ανακοίνωση έκανε μάλιστα επίσημα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

"Πρόκειται για το πλοίο «Wise Honest», ένα από τα μεγαλύτερα πλοία της Βόρειας Κορέας για την μεταφορά φορτίων.

Το “Wise Honest,” κατευθύνεται προς τα χωρικά μας ύδατα συνοδευόμενο από δυνάμεις της ακτοφυλακής και του λιμενικού σώματος".

Το πλοίο M / V Wise Honest, χρησιμοποιήθηκε για να εξάγει παράνομα άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα και να παραδώσει βαριά μηχανήματα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

Οι πληρωμές για συντήρηση και οι βελτιώσεις του Wise Honest έγιναν σε δολάρια ΗΠΑ, μέσω αμερικανικών τραπεζών που δεν είχαν επίγνωση της δραστηριότητας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο αμερικανός υφυπουργός Δικαιοσύνης, Τζον Ντέμερς, ανακοίνωσε ότι αυτό το πλοίο «που παραβίαζε τις κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας είναι πλέον εκτός δράσης».

Το 17.601 τόνων πλοίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλοία που διαθέτει η Βόρεια Κορέα και σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές χρησιμοποιείται για την παράνομη μεταφορά κάρβουνου και μηχανημάτων.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να κλιμακώσει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, έπειτα και από τις πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές στις οποίες προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ