Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε τη στιγμή που η Αστυνομία εντοπίζει το αυτοκίνητο του Γραικού

Όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα «επιστρατεύθηκαν» για την εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία ...


Όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα «επιστρατεύθηκαν» για την εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού.





Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια των επιστημόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησαν drones για να χαρτογραφήσουν την επίμαχη περιοχή στην οποία εκτιμούσαν βάσει των δεδομένων της κλασσικής αστυνομικής έρευνας ότι θα έβρισκαν τη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης που είχε ξεκινήσει το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου του 2016.

Δείτε το βίντεο από τις έρευνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία:


Ακολούθως ερεύνησαν και με sonar στην επίμαχη βαλτώδη περιοχή, ενώ όταν έφθασαν στην τελική ευθεία, χθες, η εκσκαφή στο σημείο που είχαν επιδείξει οι επιστήμονες ως το πιθανότερο να είχε θαφτεί το αυτοκίνητο του άτυχου Δημήτρη Γραικού, καταγράφηκε λεπτό προς λεπτό:




Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ φαίνονται στιγμές από την έρευνα, η εκσκαφή στην επίμαχη βαλτώδη περιοχή που ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος είχε φροντίσει να κάνει επιχωμάτωση και να ρίξει μεγάλες ποσότητες ακαθαρσιών από την κτηνοτροφική του μονάδα, ενώ καταγράφεται και η ώρα που με προσεκτική δουλειά οι αστυνομικοί και η ομάδα υποστήριξης φέρνουν στην επιφάνεια το αγροτικό αυτοκίνητο του θύματος.

Η στιγμή είναι συγκλονιστική, αφού σήμανε το τέλος των ερευνών που κράτησαν περίπου δυόμισι χρόνια, στη διάρκεια των οποίων εξυφάνθηκε πλήθος σεναρίων για την τύχη του Δημήτρη Γραικού.

Ο 46χρονος κτηνοτρόφος, από τη στιγμή που εντοπίσθηκε το αυτοκίνητο, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ηταν ζήτημα χρόνου να ομολογήσει και να υποδείξει και το σημείο που είχε θάψει τη σορό του Δημήτρη Γραικού.