Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ηγεσία Λιμενικού Σώματος: Κλακαδόροι του Τσίπρα ή κάτι βαθύτερο;

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: 1. Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ - 2. Ο αρχηγός του Λιμενικού - 3. Ο αντιστράτηγος Δραγατάκης, επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος ενώ συνομιλούν ...


(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: 1. Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ - 2. Ο αρχηγός του Λιμενικού - 3. Ο αντιστράτηγος Δραγατάκης, επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος ενώ συνομιλούν με τον Πάνο Σκουρλέτη λίγοπριν ξεκινήσει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος)


tomanifestoΤέλη Μαΐου 2015, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή» δημοσιεύεται ένα άρθρο για υπόθεση διαφθοράς στους κόλπους του Λιμενικού Σώματος, στο οποίο είχε εμπλοκή η τότε ηγεσία (http://www.kathimerini.gr/817473/article/epikairothta/ellada/thn-koryfh-toy-limenikoy-aggizei-h-ereyna-gia-to-kyklwma-doylemporwn).




Το δημοσίευμα έκανε λόγο για μία έρευνα κατ΄ εντολή της Εισαγγελίας, η οποία διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η τότε ηγεσία του Σώματος ήταν εμπλεκόμενη σε παράνομη διακίνηση μεταναστών και λαθρεμπορίου.

του Ειδικού Εκκαθαριστή
Από την έρευνα του tomanifesto.gr, προέκυψαν αποκαλυπτικά στοιχεία τα οποία φέρνουμε σήμερα για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας. Ο τότε Αρχηγός του ΛΣ αποστρατεύθηκε το 2016, αλλά έκτοτε έχει αποκτήσει το ρόλο του άτυπου συμβουλάτορα του νυν Αρχηγού ΛΣ, Σταμάτη Ράπτη. Στο πόρισμα του 2015, η τύχη του οποίου έκτοτε αγνοείται, ο εισαγγελέας Λ. Σοφουλάκης περιγράφει ένα δίκτυο διακίνησης παράνομων μεταναστών και λαθρεμπορίου καυσίμου, στο οποίο εμπλέκονται ανώτατοι αξιωματικοί που αποστρατεύθηκαν προσφάτως, πλην όμως αποτελούν στενή ομάδα εν ενεργεία στελέχους που αντίθετα από κάθε πρόβλεψη, αποτέλεσε κυβερνητική επιλογή στις πρόσφατες κρίσεις και ανέλαβε θέση στην ηγεσία του Σώματος. Βέβαια, είναι σίγουρο ότι βοήθησε και το γεγονός πως υπάρχουν και συγγενικές σχέσεις με υπουργούς της Κυβερνήσεως στο Υπουργείο που κατά σύμπτωση υπάγεται το Λιμενικό Σώμα…




Πέρα όμως από τα όσα περιγράφονται στην εισαγγελική έρευνα του 2015, η δράση του κυκλώματος συνεχίζεται. Όπως αποδεικνύεται από τα ντοκουμέντα που δημοσιεύει σήμερα tomanifesto.gr, στις 11-09-2018 και ώρα 16.30, εναέριες δυνάμεις της FRONTEX εντόπισαν νότια της Κρήτης τα πλοία «GAZ LIBERTY» σημαίας Marshall Island και «SEAGAS GOVERNOR» σημαίας Κύπρου [στίγμα θέσης N 34°34’ – E 24°50’] να είναι το ένα δίπλα στο άλλο και να κάνουν λαθρεμπόριο πετρελαίου. Μετά το πέρας της μετάγγισης του λαθραίου καυσίμου, το πρώτο πλοίο κατέληξε στους Καλούς Λιμένες Κρήτης. Για το συμβάν αυτό, η FRONTEX ενημέρωσε αμέσως την Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΥΟΘΕ), η οποία ανέφερε το συμβάν σε όλη την υπηρεσιακή ιεραρχία του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος. Από ασφαλείς πληροφορίες δεν δόθηκε καμία εντολή για έλεγχο. Το πλοίο «SEAGAS GOVERNOR» εντοπίστηκε ξανά στις 16-09-2018 και ώρα 11:40΄, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, νότια της Κρήτης δίπλα στο «GAZ DYNAMIC» και πάλι ωστόσο χωρίς να ελεγχθεί.

Εκτός των ανωτέρω, σύμφωνα με όσα διαρρέονται, υπάρχει μια σαφής πρόθεση υποβάθμισης Υπηρεσιών που ευρίσκονται στην πρώτη γραμμή κρούσης για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης, όπως η Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), η οποία έχει αποψιλωθεί από τεχνολογικό εξοπλισμό και ικανό στελεχιακό δυναμικό, στη θέση που οποίου τοποθετήθηκαν άσχετοι με το αντικείμενο αξιωματικοί. Επιπλέον, η εν λόγω Διεύθυνση, καίτοι αμιγώς αρμόδια, αποκλείεται αναιτίως από τη διερεύνηση συναφών προς το αντικείμενο της υποθέσεων παράνομων μεταναστών, λαθρεμπορίου και όπλων, όπως ενδεικτικά έγινε τον Μάιο 2018 κατά την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στο Κατάκολο και την Αθήνας (δελτίο τύπου http://www.hcg.gr/node/17718), όπου πέραν των Υπηρεσιών του ΛΣ που αναφέρονται στο δελτίο τύπου, η ΔΑΠΘΑΣ είχε ικανές πληροφορίες για σύλληψη έτερου εμπλεκομένου ατόμου, η οποία ουδέποτε έλαβε χώρα, καθώς η εν λόγω αποκλείστηκε αιφνιδίως από τις έρευνες. Επίσης μεθοδεύτηκε αποκλεισμός και της Υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ που επίσης είχε πληροφορίες για το ίδιο πρόσωπο που τελικά διέφυγε της σύλληψης.

Το tomanifesto.gr δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσα και ποια εκ των περιγραφομένων γεγονότων τελούν υπό τη γνώση του Πρωθυπουργού, πάντως η θέρμη με την οποία η ηγεσία του Λιμενικού σπεύδει να τον χειροκροτεί σε ανοικτές προεκλογικές ομιλίες, δείχνει άρρηκτες και άριστες σχέσεις μεταξύ τους. Θα επανέλθουμε.