Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θρίλερ με την σύλληψη του Ελληνοκύπριου μεγιστάνα Άλκη Δαυίδ

Μια περίεργη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Ελληνοκύπριο μεγιστάνα και κληρονόμο της Coca - Cola, Άλκη Δαυίδ, είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24...


Μια περίεργη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Ελληνοκύπριο μεγιστάνα και κληρονόμο της Coca - Cola, Άλκη Δαυίδ, είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα. Ο Άλκης Δαυίδ, συνελήφθη μαζί με τον φίλο και συνεταίρο του δισεκατομμυριούχο Τσέις Εργκέν μετά την άφιξή τους με ιδιωτικό τζετ στον Άγιο Χριστόφορο και με τον ηθοποιό Jonathan Rhys Meyers στην παρέα τους. Κατηγορούνται ότι μετέφεραν κάνναβη αξίας 1.3 εκατομμυρίων δολαρίων!

Ο 50χρονος Άλκης Δαυίδ και ο Τσέις Εργκέν, μετέφεραν σύμφωνα με τις τοπικές αρχές 5.000 φυτά κάνναβης τα οποία μάλιστα αποτελούν μέρος της νέας τους επιχειρηματικής δράσης για νόμιμη καλλιέργεια στην περιοχή. Όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις που φαίνεται να είχαν από τις τοπικές αρχές λογάριαζαν χωρίς τον… ξενοδόχο.




Οι τελωνειακές αρχές είχαν διαφορετική άποψη. Τους κράτησαν αρχικά για οκτώ ώρες και στην συνέχεια τους άφησαν ελεύθερους. Όμως, τους συνέλαβαν ξανά λίγες ημέρες μετά όταν επιχείρησαν να φύγουν από το νησί.

Η επιχείρηση της οικογένειας Δαυίδ, είναι ο Όμιλος Λεβέντη – Δαυίδ που έχει στην κατοχή της τα ελληνικά εργαστήρια εμφιάλωσης της Coca – Cola.

Με δήλωση στην Daily Express η αστυνομία του Αγίου Χριστοφόρου επιβεβαίωσε ότι ο Δαυίδ κατηγορείται για πρόθεση για πώληση, κατοχή ναρκωτικών και εισαγωγή ναρκωτικών.

Ο ίδιος ο Άλκης Δαυίδ δήλωσε στην DailyMail ότι η πεθερά και η σύζυγος του Τζόναθαν Ρις Μάγιερς υποβλήθηκαν σε εξευτελιστικό έλεγχο και ότι τους συνέλαβαν όταν επιχείρησαν να φύγουν από το νησί.

Ο ίδιος αφέθηκε ελέυθερος με εγγύηση 30.000 δολαρίων, του κατασχέθηκαν όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα και σήμερα θα παρουσιασθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο Εργκέν συνελήφθη επίσης για κατοχή ναρκωτικών ημέρες μετά και παραμένει υπό κράτηση. Μάλιστα, αναφορικά με τη σύλληψη του συνεργάτη του, ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας κάνει λόγο για «στημένη υπόθεση». «Υποφέρει από διπολική διαταραχή και αυτό είναι το φάρμακό του. Συζητούσε με τον πρωθυπουργό Χάρις όταν ξαφνικά συνελήφθη από τις Αρχές».

Η όλη υπόθεση μοιάζει περίεργη καθώς οι δυο επιχειρηματίες φαίνεται να είχαν επαφή με την τοπική κυβέρνηση. Μάλιστα σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με την κυβέρνηση του Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις για να μπει η χώρα δυναμικά και ταχύτερα στην αναπτυσσόμενη αγορά της νόμιμης κάνναβης CBD.

«Στόχος μας είναι… να αναπτύξουμε ένα δίκαιο σύστημα που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο νησί και θα αξιοποιήσει το διεθνές δίκτυο διανομής Swissx για να καταστήσει τα προϊόντα κάνναβης του Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις τα πιο περιζήτητα παγκοσμίως», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Οι δύο μεγιστάνες αναφέρουν επίσης ότι βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, που τους στηρίζει.

Φυσικά στο νησιωτικό κράτος βρίσκονται ήδη οι νομικές ομάδες του Δαυίδ και του Έργκεν και μάλιστα θα απαντήσουν αν χρειαστεί και με μηνύσεις εις βάρος του πρωθυπουργού της χώρας και της κυβέρνησής του αυτήν την εβδομάδα

Το γραφείο του πρωθυποπουργού Δρ. Τίμοθι Χάρις τόνισε: «Η κυβέρνηση δεν παρείχε καμία άδεια για την εισαγωγή φυτών ή σπόρων κάνναβης στην επικράτεια ούτε συζήτησε με κάποιον αλλοδαπό πολίτη για τη σύσταση επιχειρήσεων που θα εμπορεύονται κάνναβη».




πηγή: DailyMail