Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Ερντογάν θα πονέσει πολύ – Οι ΗΠΑ πάνε να τον χαρακτηρίσουν ακόμη και ως τρομοκράτη...!!

Η πανίσχυρη Μουσουλμανική Αδελφότητα -και τα μέλη της όπως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν– βρίσκεται στο στόχαστρο της αμερικανικής κυβέρνησης....


Η πανίσχυρη Μουσουλμανική Αδελφότητα -και τα μέλη της όπως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν– βρίσκεται στο στόχαστρο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα, εξετάζει την ένταξή της στη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων.




Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», την ένταξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων ζήτησε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι από τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, στις 9 Απριλίου.

Ο Σίσι ανέτρεψε τον πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας το 2013, και εξελέγη πρόεδρος την επόμενη χρονιά.

Στη διάρκεια της τετραετούς προεδρίας του έχει καταφέρει να δέσει χειροπόδαρα τους ισλαμιστές, οι οποίοι απάντησαν με ανταρτοπόλεμο στη Χερσόνησο του Σινά (Ισλαμικό Κράτος) και τρομοκρατικές επιθέσεις σε μεγάλες αιγυπτιακές πόλεις.

Το σημαντικό είναι ότι μια τέτοια απόφαση ενάντια στη Μουσουλμανική Αδελφότητα ενδέχεται να περιπλέξει τις σχέσεις με την Άγκυρα.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει σχέσεις με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος είναι ένας από τους ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και χαιρετά με το σημείο (χαιρετισμό) της, τα τέσσερα δάχτυλα ανοιχτά και τον αντίχειρα μέσα στην παλάμη.

Ο χαιρετισμός αυτός ονομάζεται «ραμπιά» και στα αραβικά σημαίνει τέταρτο.

Πολλά μέλη του κινήματος διέφυγαν στην Τουρκία αφού το κίνημα κηρύχθηκε παράνομο στην Αίγυπτο.

Λέγεται ότι οι ισχυρές οικονομικές ενισχύσεις που δέχεται ο Ερντογάν από το Κατάρ οφείλονται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το δίκτυό της.

Μια απόφαση των ΗΠΑ να χαρακτηρίσουν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση συμπεριλαμβάνει και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως σας το έχουμε γράψει και στο παρελθόν.