Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ομόνοια»: «Μηχανισμός χειραγώγησης της εθνικής μειονότητας η Δικαιοσύνη στην Αλβανία»

Αυθαίρετη απαγόρευση άσκησης πολιτικού δικαιώματος του εκλέγεσθαι απ’ την δικαιοσύνη της Αλβανίας. Εκτεθειμένη για ακόμη μια φορά η εκλο...


Αυθαίρετη απαγόρευση άσκησης πολιτικού δικαιώματος του εκλέγεσθαι απ’ την δικαιοσύνη της Αλβανίας. Εκτεθειμένη για ακόμη μια φορά η εκλογική διαδικασία στη Χιμάρα με στόχο την καταπίεση της ΕΕΜ, σημειώνει η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Το εκλογοδικείο στα Τίρανα επικυρώνοντας στην ουσία απόφαση της πολιτικής σύνθεσης Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, αφήρεσε το δικαίωμα στον ανεξάρτητο υποψήφιο για Δήμαρχο Χιμάρας κ. Διονύσιο - Φρέντυ Μπελέρη, ώστε να κατέλθει στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για την 30η Ιουνίου.




Απεδείχθη και για όσους είχαν οποιαδήποτε αμφιβολία ότι για ακόμη μια φορά και το δικαστικό σώμα και σύστημα αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα ενός μηχανισμού χειραγώγησης της ΕΕΜ σε ότι αφορά πολιτικά και εκλογικά της δικαιώματα.

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι προβεβλημένο στέλεχος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ως εκ τούτου συμμετέχει σε αγώνες της τοπικής κοινωνίας για σειρά θεμάτων που άπτονται τόσο σε θεμελιώδη δικαιώματα όπως αυτό της κατοχύρωσης ιδιωτικής ακινήτου περιουσίας όσο και αυτών που απορρέουν απ’ την ιδιότητα κατοίκων ως μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας με πρώτο και βασικό αυτό του αυτοπροσδιορισμού της εθνικής ταυτότητας.

Στο Δήμο Χιμάρας οι εκλογές θα γίνουν πλέον με ένα μόνο υποψήφιο, αυτόν του Σοσιαλιστικού κυβερνώντος Κόμματος με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πριν λίγες ημέρες για λόγους επίσης πολιτικής σκοπιμότητας ανεξαρτήτως της νομοτυπικής ορολογίας και αιτιολόγησης απερρίφθη στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και η δυνατότητα του κ. Βασίλη Μπολάνου, πρώην Δημάρχου, ώστε να διεκδικήσει ανεξάρτητος θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που τέτοιες μεθοδεύσεις επιχειρούνται και ασκούνται εις βάρος της αυθεντικής πολιτικής εκπροσώπησης ή στη δόμηση της τοπικής αυτοδιοίκησης της οργανωμένης ανεξάρτητης έκφρασης της ΕΕΜ δια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ.

Απλά πλέον δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα! Σε αποκλείουν προκαταρκτικά θυμίζοντας τη σκοτεινή «εκλογική διαδικασία» του Δεκεμβρίου 1945!