Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι λες ρε ΤΟΥΡΚΕ;;; Αμφισβητεί τα όρια του Ελληνικού Εναέριου χώρου ο Ακάρ

Αμφισβητεί ανοιχτά ο, Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ τον ελληνικό εναέριο χώρο χαρακτηρίζοντας μάλιστα αβάσιμες τις καταγγελίες της...


Αμφισβητεί ανοιχτά ο, Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ τον ελληνικό εναέριο χώρο χαρακτηρίζοντας μάλιστα αβάσιμες τις καταγγελίες της Αθήνας για παραβιάσεις.

«Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Ούτε στο παρελθόν, ούτε και σήμερα. Τα χωρικά τους ύδατα είναι έξι μίλια και ο εναέριος χώρος τους δέκα μίλια. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Το επιχείρημα των Ελλήνων είναι πως αυτό ισχύει από το 1931 και ότι κανένας δεν τους έχει πει κάτι», είπε ο κ. Ακάρ.




Κατέφυγε μάλιστα σε ένα παράδειγμα: «Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Οι Ελληνες λένε όλο παραβίαση – παραβίαση. Το πλοίο μας φτάνει μέχρι τα έξι μίλια και σταματάει εκεί. Είμαστε σε διεθνή ύδατα. Εκείνη τη στιγμή πονάει το δόντι ενός αξιωματικού μας. Τον βάζουν στο ελικόπτερο και το ελικόπτερο απογειώνεται. Παραβίαση εναέριου χώρου! Γιατί συμβαίνει; Επειδή έξι μίλια είναι τα χωρικά ύδατα τους και δέκα μίλια ο εναέριος χώρος τους και μας λένε πως τον παραβιάζετε. Λένε παραβιάσατε τον εναέριο χώρο. Αυτά είναι δύσκολα θέματα προς επίλυση αλλά τα έχουμε μπροστά μας».

Ο ίδιος αναφερόμενος στις συζητήσεις που διεξάγονται στην Αθήνα σε στρατιωτικό επίπεδο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανέφερε ότι αν χρειαστεί οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα θα παραταθούν:

«Εάν χρειαστεί θα τις παρατείνουμε. Μέχρι σήμερα ζητήσαμε να τεθεί στο τραπέζι ό,τι πρόβλημα υπάρχει μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειος, Κυπριακό. Όλοι να θέσουν τα δικά τους επιχειρήματα και τις θέσεις τους. Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης, της φιλίας, της καλής γειτονίας. Κανείς δεν απειλεί, κανείς δεν επιτίθεται σε κανέναν. Το μόνο που προσπαθούμε είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο αυτού του μεγάλου λαού», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις για τα ΜΟΕ ο κ. Ακάρ σημείωσε: «Ο σημερινός υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν αρχηγός των Ενόπλων δυνάμεων και από τότε συζητούσαμε. Πάντοτε όμως πετούσαν τη μπάλα στην κερκίδα. Μας έλεγαν πως αυτά είναι πολιτικά θέματα, εμείς είμαστε αξιωματικοί κτλ. Τώρα είπαμε: Ευάγγελε, αφού έγινες πολιτικός, έλα τώρα να συζητήσουμε».




Πηγή: Καθημερινή