Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

70 OH-58D Kiowa Warrior ονομαστικής αξίας $ 580 εκατομμυρίων, τα πήραμε με μόλις $ 49 εκατομμύρια! Μεγάλο μπράβο στους πρώην ΑΓΕΣ Χρήστο Μανωλά και Αλκιβιάδη Στεφανή!

Ο πρώην Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής είναι ο κύριος συντελεστής της μεγάλης αναβάθμισης της Αεροπορίας Στρατού. Κατέβαλε τερ...


Ο πρώην Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής είναι ο κύριος συντελεστής της μεγάλης αναβάθμισης της Αεροπορίας Στρατού. Κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες να ενισχυθεί η Αεροπορία Στρατού. Έπειτα από πολλά χρόνια υπήρξε εξοπλιστική κινητικότητα με έμφαση στην Αεροπορία Στρατού αφού εξασφαλίστηκε σύγχρονο υλικό με ελάχιστα χρήματα.




Χαρακτηριστική η περίπτωση των ελικοπτέρων επιθετικής αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior τα οποία έχουν ονομαστική αξία 550 εκατομμύρια δολάρια και ο Ε.Σ τα αποκτά με ψίχουλα με λιγότερο από 50 εκ. δολάρια. Ένα όπλο που έχει δοκιμαστεί με εξαιρετικά αποτελέσματα σε πρόσφατες επιχειρήσεις σε διάφορα πεδία μάχης και έχει αποδείξει την επιχειρησιακή του αξία. Η συμβολή των Kiowa κρίνεται καθοριστική για το επιχειρησιακό περιβάλλον του Αιγαίου και τη συμμετοχή στις επιχειρήσεις των Ειδικών Δυνάμεων σε βραχονησίδες και μικρονήσια. Η κατακόρυφη βελτίωση της αεροκίνησης με την απόκτηση των 10 Chinook έδωσε μεγάλη ανάσα στον Ε.Σ και στη βελτίωση της τακτικής ευελιξίας.

Ο πρώην Α/ΓΕΣ οραματίστηκε ένα νέο Ε.Σ επίκεντρο του οποίου θα είναι η Αεροπορία Στρατού. Στις καθημερινές επαφές του πρώην Α/ΓΕΣ με το επιτελείο του στο ΓΕΣ το θέμα των Kiowa Warrior ήταν πάντα στο επίκεντρο. Μολονότι το θέμα είχε ξεκινήσει επί ημερών Μανωλά εντούτοις οι προηγούμενες ηγεσίες το φρέναραν και ο άνθρωπος που έδωσε τη μέγιστη ώθηση και το ολοκλήρωσε ήταν ο Αλκιβιάδης Στεφανής. Επιπρόσθετα κοβμικός ήταν ο ρόλος του πρώην Διευθυντή ΑΣ Ταξίαρχου Αντώνιου Δάρα και του νυν Διευθυντή ΑΣ Ταξίαρχο Χρήστο Ηλιόπουλου. Αμφότεροι έχουν δαπανήσει πάρα πολλές εργατοώρες για να δούμε το παρακάτω αποτέλεσμα.

Και τα γράφουμε όλα αυτά γιατί επιτέλους πρέπει να πιστωθούν τα εύσημα σε συγκεκριμένους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν αυτό το υπέρ πολύτιμο υλικό και όχι σε ανθρώπους που αποστράτευσαν τη μισή ανώτατη στρατιωτική ηγεσία εξυπηρετώντας ιδιοτελείς σκοπούς. Οι φετινές κρίσεις στον Ε.Σ ήταν πραγματικό πογκρόμ. Άριστοι αξιωματικοί όπως ο πρώην διοικητής της ΑΣΔΕΝ Μανωλάκος ή ο πρώην διοικητής 1ης Στρατιάς Δημόκριτος Ζερβάκης αποστρατεύτηκαν. Αντίθετα άλλοι των οποίων προσωπικό αιχμαλωτίστηκε εν καιρό ειρήνης προήχθησαν. Κάποιοι άλλοι που άνηκαν στο περιβάλλον του πρώην Α/ΓΕΣ τιμωρήθηκαν σε δυσμενείς μεταθέσεις. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο νυν Α/ΓΕΣ βρέθηκε σε αντιφασιστική εκδήλωση ανθρώπων που βάλουν μύδρους κατά του Ε.Σ.

Με αφορμή αυτό το σύντομο σχόλιο θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως τα 70 ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior δίνουν μεγάλες ανάσες στην Α.Σ σε συνδυασμό με τα 25 Chinook προσδίδουν πολύ σημαντικές επιχειρησιακές ικανότητες και κυρίως μετουσιώνουν σε πράξη τη ταχεία αντίδραση.

Ο λόγος που τα γράφουμε όλα αυτά είναι γιατί υπάρχουν πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί με όραμα, με ιδέες και πρωτοβουλίες. Και ο σκοπός μας είναι να αναδεικνύουμε αυτές τις προσπάθειες.