Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θύμα απάτης έπεσε 58χρονη -Δείτε πώς την εξαπάτησαν μέσω Facebook και της απέσπασαν 36.000 ευρώ Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/

Θύμα απάτης έπεσε μία 58χρονη επιχειρηματίας από το Βόλο, από επιτήδειους που την προσέγγισαν μέσω Facebook και κατάφεραν να της αποσπάσ...


Θύμα απάτης έπεσε μία 58χρονη επιχειρηματίας από το Βόλο, από επιτήδειους που την προσέγγισαν μέσω Facebook και κατάφεραν να της αποσπάσουν ποσό μεγαλύτερο από 36.000 ευρώ.

Η επικοινωνία της 58χρονης με έναν άγνωστο άνδρα μέσω διαδικτύου, άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο κι ενώ στην αρχή φαινόταν ασφαλής, στη συνέχεια εξελίχθηκε σε απάτη. Ο άνδρας αυτός παρουσιάστηκε ως υψηλόβαθμο στέλεχος τους στρατού των ΗΠΑ, υπεύθυνος για την ιατρική δαπάνη στρατευμάτων στη Συρία.




Την απειλούσε ότι θα διαρρεύσουν τα προσωπικά της δεδομένα στο Facebook

Μέσω της καθημερινής τους επικοινωνίας, ο απατεώνας κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της 58χρονης και να της αποσπάσει με διάφορα προσχήματα συνολικά 36.320 ευρώ, τα οποία η γυναίκα κατέθετε σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τις υποδείκνυε, σύμφωνα με την εφημερίδα, Espresso. Όταν η γυναίκα άρχισε να αντιλαμβάνεται, ότι πρόκειται για απάτη και να σταματήσει να δίνει χρήματα, αυτός ξεκίνησε να την εκβιάζει. Την απειλούσε, πως θα διαρρεύσουν προσωπικά της δεδομένα στο διαδίκτυο, ενώ απείλησε και τη σωματική της ακεραιότητα.

Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του οργανωμένου κυκλώματος που δρα μέσω Facebook

Η γυναίκα από το Βόλο απευθύνθηκε στις Αρχές και κατήγγειλε τον άγνωστο άνδρα. Μετά από έρευνες που διεξήγαγαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη ενός εκ των δραστών, ενώ στη συνέχεια αποδείχθηκε, ότι επρόκειτο για κύκλωμα που δρούσε οργανωμένα.

Η αστυνομία εντόπισε μέρος των 36.320 ευρώ, που είχε καταθέσει σε διαφορετικούς λογαριασμούς η 58χρονη, στο λογαριασμό ενός 38χρονου Νιγηριανού που κατοικούσε στη Θεσσαλονίκη. Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, για τον εντοπισμό του άγνωστου συνομιλητή της 58χρονης.