Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στις Ένοπλες Δυνάμεις από σχέδιο της ΜΙΤ με «πρόσφυγες» μέσα στην άσκηση «Θαλασσόλυκος»... «Θερμό» επεισόδιο με Τουρκία μέχρι 30 Ιουνίου βλέπουν ανώτατα κλιμάκια!

Eντονη ανησυχία για μείζον "θερμό" επεισόδιο με την Τουρκία επικρατεί στα ελληνικά κλιμάκια μετά και την εκτέλεση σεναρίων κατ...


Eντονη ανησυχία για μείζον "θερμό" επεισόδιο με την Τουρκία επικρατεί στα ελληνικά κλιμάκια μετά και την εκτέλεση σεναρίων κατά την διάρκεια της άσκησης "Θαλασσόλυκος" όπου οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις προχώρησαν σε πρόβες απόβασης και κατάληψης ελληνικών νήσων από μονάδες πεζοναυτών και ειδικών δυνάμεων SAT-SAS.




Οι ανησυχίες αυτές έχουν ενταθεί μετά και την χτεσινή προειδοποίηση Χ.Ακάρ, την σημερινή του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, αλλά και την εκτέλεση επιχείρησης απόβασης "προσφύγων" το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτης στο βόρειο μέρος του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΜΙΤ φέρεται να εκτέλεσε μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση απόβασης 33 "προσφύγων" στο Καστελόριζο εν μέσω(!) της μεγάλης διακλαδικής άσκησης "Θαλασσόλυκος". Δηλαδή η απόβαση των "προσφύγων" ήταν μέρος/σενάριο της τουρκικής άσκησης.

Δυστυχώς τα μέτρα αποτροπής δεν λειτούργησαν και η ομάδα των "προσφύγων" δεν εντοπίστηκε εν πλω παρά τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης λόγω της μεγάλης στρατιωτικής κινητοποίησης των Τούρκων.

Ευτυχώς οι "πρόσφυγες" παραδόθηκαν αργότερα σε μια περίπολο που τυχαία περνούσε από εκεί και μεταφέρθηκαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα.

Μην ξεχνάμε πως χθές, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ανέφερε πως "στην Ελλάδα έχουμε στείλει πολύ καθαρά τα μηνύματα, αυτά δεν είναι ζητήματα για εσωτερική κατανάλωση".

Την ίδια εξάλλου παραδοχή και μάλιστα περί "ανεξέλεγκτου θερμού" επεισοδίου έκανε χτες και ο ΥΕΘΑ, Ε.Αποστολάκης. Είπε σχετικά:

"Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοιχτό αυτό το δίαυλο και η προσπάθεια θα είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα", επισήμανε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, σχολιάζοντας την εν εξελίξει "συζήτηση μεταξύ των δύο Μικτών Επιτροπών από την Τουρκία και από την Ελλάδα, με αντικείμενο τη συζήτηση των υφιστάμενων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ούτως ώστε με την εφαρμογή τους να καταφέρουμε να χαμηλώσουμε την ένταση στο Αιγαίο και να σταματήσει η ανησυχία μήπως προκύψει κάποιο ατύχημα και προκληθεί κάποιο θερμό επεισόδιο ανεξέλεγκτο".