Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Τούρκοι γιορτάζουν την άλωση της Πόλης: ΒΙΝΤΕΟ - 300.000 μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν σε πανηγύρι – Δοξάζουν τον Αλλάχ για το ελληνικό αίμα που χύθηκε

Νέα μεγάλη πρόκληση ετοιμάζουν αύριο οι Τούρκοι με προσευχή για το ραμαζάνι με αφορμή την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Το κορυφαίο θρη...


Νέα μεγάλη πρόκληση ετοιμάζουν αύριο οι Τούρκοι με προσευχή για το ραμαζάνι με αφορμή την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Το κορυφαίο θρησκευτικό σώμα της Τουρκίας έχει οργανώσει προσευχή 300.000 ατόμων στην Κωνσταντινούπολη.




Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet) δήλωσε την Τετάρτη ότι θα πραγματοποιηθεί μια ειδική προσευχή teravih, και πρόσθετες προσευχές που θα εκτελούνται από τους Σουνίτες Μουσουλμάνους το βράδυ κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, με τη συμμετοχή περισσότερων από 300.000 ανθρώπων.

Η ειδική προσευχή θα είναι στο πλαίσιο από μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνονται αυτή την εβδομάδα για την επέτειο της 1453 οθωμανικής κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης.

«Με το θέλημα του Θεού, θα γεμίσουμε αυτό το Ραμαζάνι με την εκτέλεση μιας προσευχής teravih στην ύπαιθρο με περισσότερους από 300.000 πολίτες μας στο Yenikapı της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της 1ης Ιουνίου», δήλωσε ο Ali Erbaş, επικεφαλής της Diyanet, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος iftar στην Άγκυρα .

«Σε σχέση με την 556η επέτειο από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, θα εκτελέσουμε προσευχές teravih με τις αδελφές και τους αδελφούς μας στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με τους κανόνες του Enderun (ειδικό σχολείο στα οθωμανικά παλάτια)», δήλωσε.

Η επέτειος της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης από τον οθωμανό σουλτάνο Μεχμέτ Β προβλήθηκε πιο έντονα από τότε που ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε ο πρώτος δήμαρχος της Ιστανμπούλ με ισλαμικό υπόβαθρο το 1994.

«Η πίστη και η αποφασιστικότητα, ο Mehmed ο Κατακτητής και οι ηρωικοί του στρατιώτες που έχουν επαινεθεί από τον αγαπητό μας προφήτη Μωάμεθ, μας εμπνέουν να οδηγήσουμε την Τουρκία στους μελλοντικούς της στόχους το 2023, 2053, 2071», δήλωσε ο Erdoğan.

Αρχές του χρόνου υπενθυμίζεται μια μεγάλη ομάδα φανατικών μουσουλμάνων συγκεντρώθηκαν μπροστά στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη ημέρα Παρασκευή-ιερή μέρα για τους μουσουλμάνους- για να υποστηρίξουν με προσευχές το αίτημά τους το ιστορικό κτίριο, το οποίο είναι σήμερα μουσείο, να επιστρέψει στην προηγούμενη λειτουργία του ως τζαμί.

Η διαδήλωση οργανώθηκε κατά την 84η επέτειο της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε μουσείΟ