Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παραδίδεται στο ΠΝ την Παρασκευή 17 Μαΐου ... Το 1ο ΑΦΝΣ P-3B στη Βάση της Τανάγρας

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 11:00, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα, θα πραγματοποιηθεί τελετή παράδοσης στο Πολεμικό Ν...


Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 11:00, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα, θα πραγματοποιηθεί τελετή παράδοσης στο Πολεμικό Ναυτικό του ΑΦΝΣ P-3B ενδιάμεσης λύσης του προγράμματος εκσυγχρονισμού μέσης ζωής και αναβάθμισης επιχειρησιακών συστημάτων των ΑΦΝΣ P-3Β του Πολεμικού Ναυτικού.

Τι προβλεπόταν

«Καρδιά» και «μυαλό» του νέου εξοπλισμού που θα εγκατασταθεί στα 4 αεροσκάφη προβλέπεται να είναι το, εγχώριας ανάπτυξης, σύστημα αποστολής Mission Integration & Management System.




Αυτό θα διασυνδέει το σύνολο των αισθητήρων, των ζεύξεων, των οπλικών συστημάτων και των διαφόρων λοιπών υποσυστημάτων του αεροσκάφους προσφέροντας στον επικεφαλής του πληρώματος αποστολής μια ενιαία και ολοκληρωμένη εικόνα της τακτικής κατάστασης. Το σύστημα αυτό θα υποστηρίζεται και από επίγειο σταθμό.

Εξετάζεται επίσης να τοποθετηθούν σε αυτά, νέο ραντάρ έρευνας, καθώς επίσης και ένας πυργίσκος αισθητήρων.

Αποστολή του ς είναι ο εντοπισμός πλοίων, υποβρυχίων και ναρκών. Είναι Αμερικανικής κατασκευής και παρόλο που η παραγωγή του ξεκίνησε στη δεκαετία του 60 εξακολουθεί να είναι από το πιο αξιόπιστο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.

Τα Ελληνικά Ρ-3 παρελήφθησαν μεταχειρισμένα από τις ΗΠΑ, 6 αεροσκάφη το διάστημα 1996-1997 και αντικατέστησαν τα HU-16B Albatross. Φέρουν παραλλαγή χρώματος γκρι.

Επανδρώνονται από μεικτά πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υ.Γ Ερώτηση οι Χειριστές που θα πετάξουν τα Αεροσκάφη είναι απο τους Ιπταμένους της ΠΑ που έχουν εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ …Ή το ΠΝ έχει δικούς του Χειριστές αφού απέκτησε και «Ναυτική Αεροπορία»;

Σχόλιο: Θα μάθουμε άραγε ποτέ σε αυτήν εδώ τη Χώρα ποιοι ήταν οι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και οι Πολιτικοί που κατέβασαν τα P-3B Orion …και ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι άλλοι αφού (καννιβάλλησαν) την «Μπουμπουλίνα» που είχε και Α/Α που τελικά αποσύρθηκε πρόωρα ,όχι τίποτε άλλο αλλά έχουμε την τάση να ξεχνάμε πολύ γρήγορα σε αυτήν εδώ τη Χώρα !