Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μανόλο του Παππά: Έβαζε από την Κύπρο fake αναρτήσεις στο FB για να παραπλανά ότι είναι στο Λονδίνο-Βρέθηκαν λεφτά σε λογαριασμούς του-Ήρθαν απο την Κύπρο στην Αθήνα

Είναι προφανές ότι το «φάντασμα» του Μανώλη Πετσίτη θα στοιχειώνει για πολύ καιρό τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κορυφαία στελέχη του που είχαν την «...


Είναι προφανές ότι το «φάντασμα» του Μανώλη Πετσίτη θα στοιχειώνει για πολύ καιρό τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κορυφαία στελέχη του που είχαν την «έξυπνη ιδέα» να παίξουν περίεργα παιχνίδια μαζί του.

Μετά τον πρώτο σάλο των αποκαλύψεων για την εντυπωσιακή εκτίναξη ενός απλού ανθρώπου από την Καισαριανή που δούλευε σερβιτόρος για να τα βγάλει πέρα σε συνοδοιπόρο μεγάλων επιχειρηματιών και επιδέξιο «νταραβεριτζή» με (φανερά) εισοδήματα άνω των 200.000 ευρώ τον χρόνο (το 2016 και το 2017), με μοναδικό «διαβατήριο» ότι ήταν κολλητός και συμμαθητής του κ. Νίκου Παππά, τα ίχνη του «Μανόλο» χάθηκαν. Κάποιοι τον συμβούλεψαν να εξαφανιστεί, να κινείται δηλαδή «κάτω από τα ραντάρ» για να μένει αόρατος, όπως λέει και ο παλιός νόμος της Κόζα Νόστρα.




Μόνο που είναι πολύ δύσκολο πλέον να κρύβεσαι «κάτω από τα ραντάρ». Οι σημερινές αποκαλύψεις του «ΘΕΜΑτος» εμφανίζουν τον κ. Πετσίτη να κατοικοεδρεύει σχεδόν μόνιμα στην Κύπρο από τη στιγμή που τα έργα και οι ημέρες του βγήκαν στην επιφάνεια, δηλαδή από τον περασμένο Δεκέμβριο. Διαμένει σε πολυτελές συγκρότημα κατοικιών έξω από τη Λάρνακα, πάντα δίπλα στο αγαπημένο φετίχ του παιδιού από την Καισαριανή που κατάφερε να αφήσει πίσω του τη φτώχεια: τις πισίνες.

Με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία που είχε χρησιμοποιήσει και για την εντυπωσιακή βίλα της Βαρυμπόμπης, ο κ. Πετσίτης έχει φροντίσει να είναι αόρατος και όλα τα χαρτιά και τα αναγκαία για το σπίτι να είναι στο όνομα φίλων και συνεργατών από τις μπίζνες δικηγόρων.

Η δεύτερη αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» είναι ακόμη πιο σημαντική. Οπως είναι γνωστό, με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προς την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος (25 Ιανουαρίου) ζητήθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Πετσίτη στην Ελλάδα και την Κύπρο. Την αφορμή έδωσαν οι μυστηριώδεις κινήσεις του στη ΔΕΠΑ και οι επαφές που φέρεται να είχε ως εκπρόσωπος των Ελληνικών Λιπασμάτων.

Σε μια πολυτελή κατοικία άνω των 200 τ.μ., πάντα με πισίνα (όπως και στη Βαρυμπόμπη), στην παραθαλάσσια περιοχή Περβόλια της Λάρνακας, ζει σήμερα «κρυμμένος» από τις ενοχλητικές Αρχές ο κολλητός του κ. Νίκου Παππά

Τι αποκαλύπτουν οι λογαριασμοί

Παρότι οι έλεγχοι συνεχίζονται, τα πρώτα ευρήματα δείχνουν χρηματικά ποσά αρκετών χιλιάδων ευρώ με προέλευση από κυπριακές εταιρείες σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Πετσίτη σε μία από τις ελληνικές συστημικές τράπεζες. Τα ποσά εκτός από μεγάλα είναι και αδικαιολόγητα, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν υπηρεσίες του κ. Πετσίτη προς τις εταιρείες-τροφοδότες. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, στις ερευνώμενες συναλλαγές εμπλέκεται και ένας «φίλος από τα παλιά», ήτοι η δικηγορική εταιρεία Αρτέμη Αρτεμίου, για την οποία από το 2013 ο κ. Πετσίτης εμφανίζεται ως φορολογικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.

Ποιος είναι ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου; Πρόκειται για τον γνωστό «συνοδοιπόρο» του κ. Παππά στο περίφημο εξωτικό ταξίδι της Βενεζουέλας, ένα ταξίδι που ακόμη παραμένει μυστήριο και έναν δικηγόρο που ειδικεύεται στις offshore. Τυγχάνει επίσης να είναι και «παλιός σύντροφος», καθώς τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργάτης του Λάμπρος Πιερή αποτελούν εξέχοντα στελέχη του ΑΚΕΛ, του «αδελφού» κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεγαλόνησο.

Επίσης στους τροφοδότες των λογαριασμών του κ. Πετσίτη περιλαμβάνεται και πολύ γνωστός Κύπριος δικηγόρος, παντρεμένος με Ελληνίδα ηθοποιό, ο οποίος φέρεται να συνεργάζεται με έτερο Ελληνα επιχειρηματία που μισθοδοτούσε τον κ. Πετσίτη τα χρυσά χρόνια 2016-2017. Για τους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη οι έρευνες συνεχίζονται μετά τα πρώτα ενδιαφέροντα ευρήματα.




Πάντως, οι δικαστικές αρχές στην Ελλάδα ήδη έχουν ενημερωθεί με προσχέδιο πορίσματος από τους ελεγκτές για τους λογαριασμούς με τα αδικαιολόγητα χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η έρευνα στους λογαριασμούς Πετσίτη επεκτείνεται εκτός από Ελλάδα και Κύπρο και στην Ελβετία. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα προκύψουν νέα στοιχεία τα οποία θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση.

Το κόλλημα με την Κύπρο

Φαίνεται, όμως, ότι ο «Μανόλο του Παππά» έχει κάποια μόνιμα κολλήματα, όπως με την Κύπρο, τους δικηγόρους και τη διαμονή του σε πολυτελείς βίλες, για την οποία φροντίζουν πάντα οι φίλοι δικηγόροι.

Ενώ, λοιπόν, ο ίδιος μπέρδευε συνέχεια τα στοιχεία της διαμονής του και πόσταρε στο Facebook φωτογραφίες από το Λονδίνο μαζί με την εντυπωσιακή καλλιτέχνιδα φίλη του, ο «φτωχοδιάβολος» από την Καισαριανή την είχε αράξει εδώ και 4 μήνες λίγο πιο μακριά από το… Knightsbridge του Λονδίνου, συγκεκριμένα στα Περβόλια της Λάρνακας.

Φαίνεται ότι η Κύπρος κέρδισε την προτίμησή του για την πολυτελή εθελοντική «εξορία» του επειδή εκεί, στη Μεγαλόνησο, είχε χτίσει τις επαφές του από τα χρυσά χρόνια της ανέλιξής του. Μεταξύ άλλων, τους επώνυμους και καλά διασυνδεδεμένους Κύπριους δικηγόρους που εκπροσωπούσε για χρόνια στην Ελλάδα ως φορολογικός αντιπρόσωπός τους. Μάλιστα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, ένας από αυτούς μεσολάβησε για την ομαλή και πολυτελή μετεγκατάστασή του στην Κύπρο.