Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Βόμβα» ΗΠΑ: «''Ναι'' σε ''buffer zone'' υπέρ Κούρδων εντός τουρκικού εδάφους» - Ερντογάν: «Θα απαντήσω στο πεδίο της μάχης»

Πρόταση "βόμβα" από think tank των ΗΠΑ "έσκασε" μέσα στην Τουρκία το οποίο πρότεινε να δημιουργηθεί μεν "buffer zo...


Πρόταση "βόμβα" από think tank των ΗΠΑ "έσκασε" μέσα στην Τουρκία το οποίο πρότεινε να δημιουργηθεί μεν "buffer zone" όπως ζητούν οι Τούρκοι αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει εντός τουρκικού εδάφους ώστε να είναι υπέρ των Κούρδων YPG-PYD για να μην κινδυνεύσουν!

Και το ερώτημα πλέον είναι που το πάνε οι Αμερικανοί καθώς η αντίδραση της Αγκυρας ήταν οργισμένη ενώ άφηνε υπόννοιες για "κουρδικό κράτος". Ο Ρ.Τ.Ερντογάν μίλησε ξεκάθαρα για "απάντηση στο πεδίο της μάχης" άρα μάλλον σύντομα θα δούμε την έναρξη επιχειρήσεων στην περιοχή.

"Η προτεινόμενη "buffer zone" πρέπει να εφαρμοσθεί εντός τουρκικού εδάφους, μέσα στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

Αν η Τουρκία θέλει μια "buffer zone" τότε η αμερικανική θέση πρέπει να είναι ξεκάθαρη:




Ο τουρκικός Στρατός να αποσυρθεί από την Συρία και να εκκενώσει 10 χιλιόμετρα τουλάχιστον από τα σύνορα με την Συρία ώστε να εγκατασταθούν διεθνείς παρατηρητές.

Μια "buffer zone" ώστε να ξεχωρίζει τουρκικό Στρατό και Κουρδικές δυνάμεις είναι καλή ιδέα, αλλά για να πετύχει τον σκοπό της και να μην είναι η "κάλυψη" για μια ανανεωμένη τουρκική εθνοκάθαρση, πρέπει να εφαρμοστεί στην τουρκική πλευρά και όχι μέσα στην Συρία" πρόσθεσε ο "γκουρού" Michael Rubin, μέλος του περίφημου και πασίγνωστου "think tank", American Enterprise Institute, και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.

Υπενθυμίζουμε πως μέχρι τώρα, οι ΗΠΑ- υπήρχε και τουίτ του Ν.Τραμπ- στήριζαν μια "buffer zone" 20 μιλίων στην βορειοανατολική Συρία.

Η απάντηση ήταν σχεδόν άμεση μέσω του Ρ.Τ.Ερντογάν και του εκπροσώπου του κόμματος του Ομάρ Τσελί.

"Η Τουρία θα απαντήσει σύντομα στις ΗΠΑ στην γλώσσα που καταλαβαίνει

Η Άγκυρα είναι πλήρως έτοιμη να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αυτοί που θέλουν να διχάσουν τον λαό μας έστησαν διάφορα παιχνίδια. Παρόλο που έφτασαν στο σημείο να διοργανώσουν απόπειρα πραξικοπήματος δεν μπόρεσαν να πάρουν αποτέλεσμα.

Με τα βήματα που κάναμε κατά αυτών που προσπαθούν να μας γονατίσουν με το διάδρομο τρομοκρατίας τους δείξαμε πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό».

Ομέρ Τσελίκ: "Το θέμα με τις ΗΠΑ δεν είναι οι S-400 αλλά οι Κούρδοι"

Tο βασικό ζήτημα στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις δεν είναι το ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα S-400, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ.

«Δεν είναι οι S-400 το θέμα. Το θέμα είναι ότι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία, πρέπει να λάβει μέτρα ενάντια στις απειλές που δέχεται. Ζητήθηκε βοήθεια από τους συμμάχους στο θέμα αυτό, αλλά όταν δεν δόθηκε σημασία, τότε η Τουρκία κυρίαρχο κράτος κοίταξε για λύση.

Το θέμα που θα έπρεπε να συζητείται η υποστήριξη που παρέχει ένας σύμμαχος στο ΝΑΤΟ στέλνοντας όπλα σε εκείνους που απειλούν την εθνική ασφάλεια ενός άλλου συμμάχου στο ΝΑΤΟ.

Αυτό θα έπρεπε κυρίως να συζητείται.

Αλλά προκειμένου να το αποφύγουν, φέρνουν στην ημερήσια διάταξη άλλα θέματα. Χρησιμοποιώντας την εικόνα της Ρωσίας στη Δύση, κάνουν προπαγάνδα εναντίον της Τουρκίας», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ επικρίνοντας τις ΗΠΑ για την παροχή βοήθειας που παρέχουν στους Κούρδους της Συρίας, ενώ θα έπρεπε να στηρίζουν τη σύμμαχό τους, Τουρκία.

Αναφορικά με τα αμερικανικά μαχητικά F-35, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ δήλωσε ότι «αμφισβητώντας το πρόγραμμα των F-35 της Τουρκίας είναι σαν να αμφισβητούνται όλα τα κοινά προγράμματα στο πλαίσιο της κοινής ασφάλειας στο ΝΑΤΟ».