Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα Σκόπια φοβούνται την Ελλάδα – Τι δήλωσε η υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα..

Μετά από όλες τις παραχωρήσεις, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η Ελλάδα δεν θα μας εμποδίσει στο μέλλον κατά την έναρξη των ενταξιακών διαπρ...


Μετά από όλες τις παραχωρήσεις, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η Ελλάδα δεν θα μας εμποδίσει στο μέλλον κατά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας.

Η Ραντμίλα Σεκερίνσκα τόνισε ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η Αθήνα «δεν θα κατεβάσει τη ράμπα στα Σκόπια».




Τουλάχιστον, αυτό απειλεί ο αρχηγός του πιο δημοφιλούς ελληνικού κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υποσχέθηκε στους παραγωγούς της Θεσσαλονίκης ότι θα ενεργήσει για την προστασία των προϊόντων και των εμπορικών σημάτων με την επωνυμία «Μακεδονικός/ή» των εταιρειών της Ελλάδας, που χρησιμοποιούν το όνομα αυτό για να επισημάνουν τα προϊόντα τους.

«Υποσχόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία των προϊόντων από την Ελληνική Μακεδονία από οποιαδήποτε απειλή από τα προϊόντα του βόρειου γείτονα. Οι Έλληνες πολίτες δεν θα δώσουν μια τρίτη ευκαιρία στον Τσίπρα, ο οποίος έφερε τη διχόνοια στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, στις 31 Μαρτίου.

Εκείνοι που επέκριναν τη συμφωνία τότε, υποθέτω, θα συνεχίσουν να την επικρίνουν. Ωστόσο, οι πολίτες και των δύο χωρών γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει διαμάχη (καβγάς) για αυτό.

Με ρωτήσατε εάν υπάρχουν μυστικές ρήτρες στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέω κατηγορηματικά όχι.

Σχετικά με την ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το όνομα του Μακεδονικού Στρατού, η Σεκερίνσκα τόνισε ότι ο Στρατός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και η συντομογραφία δεν έχουν πρόβλημα. Το «ARM», όπως είναι γνωστός ο στρατός, τόνισε ότι προέρχεται από τα τρία πρώτα γράμματα του ‘армија’- στρατός, είπε η Σεκερίνσκα.

Είναι αλήθεια ότι σε όλα τα έγγραφα που αποστέλλει και λαμβάνει το υπουργείο Άμυνας έχουν το νέο όνομα του κράτους.

Όσον αφορά την προοπτική του Μητσοτάκη, πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Μάιο, και τις εκλογές στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα σταθερό και μεγάλο προβάδισμα έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Και η προσωπική βαθμολογία του Μητσοτάκη είναι μεγαλύτερη από αυτήν του πρωθυπουργού Τσίπρα, σημειώνει η σκοπιανή alfa.mk.

Πηγή: echedoros-a.gr