Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!! Κινεζικό «μπλόκο» στη Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου λόγω Σκοπίων

Η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου ΜΕΛ ΑΕ ήταν η επιχείρηση στην οποία η Κίνα είπε "όχι" στην εισαγωγή των προϊόντων της, επειδή φέρε...



Η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου ΜΕΛ ΑΕ ήταν η επιχείρηση στην οποία η Κίνα είπε "όχι" στην εισαγωγή των προϊόντων της, επειδή φέρει στην ονομασία της τη λέξη Μακεδονία. Μάλιστα, φέρεται να παρέπεμψε την εταιρεία, η οποία είναι τουρκικών συμφερόντων, να εξασφαλίσει πρώτα την έγκριση των Σκοπίων πριν καταθέσει ξανά αίτημα.

Στο θέμα είχαν αναφερθεί πολλές φορές στελέχη της ΝΔ θέλοντας να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μακεδονικές εταιρείες στην προσπάθεια εξαγωγής των προϊόντων τους σε αγορές εκτός Ε.Ε.




Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, η ΜΕΛ επιχείρησε εντός του Φεβρουαρίου να καταχωρίσει το εμπορικό σήμα της στην Κίνα, ώστε να πραγματοποιήσει είσοδο στη συγκεκριμένη αγορά.

Ωστόσο, απορρίφθηκε στο πλαίσιο της τακτικής που ακολουθεί το Γραφείο Εμπορικών Σημάτων της Κίνας από το 2010 να μην δέχεται την καταχώριση των εμπορικών σημάτων με τον όρο "Μακεδονία", "μακεδονικός/η/ο" ή παράγωγα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δύο χωρών που εμπλέκονται στην πολύχρονη διένεξη.

Σε μια προσπάθεια να παρακάμψουν το κινεζικό "μπλόκο", τα στελέχη της εταιρείας συμπεριέλαβαν στον σχετικό φάκελο έγγραφα που πιστοποιούν ότι το brand της είναι κατοχυρωμένο τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, ακόμη και στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει διαφορετική πιστοποίηση. Η πρακτική που έχουν υιοθετήσει οι Κινέζοι και η άρνησή τους στη ΜΕΛ ΑΕ να εξάγει προϊόντα φέρονται να κινητοποίησαν το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο έχει καταθέσει ένσταση επί της απόφασης.