Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρόεδρος Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών: Είχαν επιβάλλει τον φόβο και την τρομοκρατία στους πωλητές

«Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα, δεν είχαμε όμως εντοπίσει το μέγεθός του. Το κύκλωμα αυτό αποτελείται από αδίστακτους ανθρώπους, είχαν επι...


«Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα, δεν είχαμε όμως εντοπίσει το μέγεθός του. Το κύκλωμα αυτό αποτελείται από αδίστακτους ανθρώπους, είχαν επιβάλλει ένα καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας στους πωλητές με αποτέλεσμα να μην ανοίγουν εύκολα το στόμα τους και όλα αυτά να μένουν σε επίπεδο ψιθύρων», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της παναττικής ομοσπονδίας πωλητών Λαϊκών Αγορών, Κώστας Κακαράντζας.




Ο κ. Κακαράντζας επισήμανε ότι «η ομοσπονδία είχε εντοπίσει προβλήματα που είχαν να κάνουν με ρουσφετολογική πολιτική, με διακρίσεις, με επιλεκτική μεταχείριση πωλητών. Αυτά τα ζητήματα τα κατήγγειλε συνέχεια σαν συνδικαλιστικό όργανο. Απευθυνόμασταν στις αρμόδιες υπηρεσίες όπως τη Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής που είναι ο φορέας λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών, απευθυνόμασταν στον διευθυντή, περιμέναμε μέτρα επάνω σε αυτά τα ζητήματα, η δικαιολογία ήταν ότι δεν έχει το ανάλογο προσωπικό να παρέμβει και στην πορεία αποδείχθηκε ότι αυτός ήταν ο αρχηγός της ''μαφίας'' ».

Τόνισε, μάλιστα, πως «στη Δ' Λαϊκή Αθηνών, εντοπίσαμε ότι σε κενά θέσεων, ο πρόεδρος σε συνεργασία με το κύκλωμα αυτό νοίκιαζε τις θέσεις αυτές σε παράνομους πωλητές. Αυτά τα καρπώνονταν οι συγκεκριμένοι και τα μοιράζονταν. Είχαμε καταγγελίες από πωλητές που απειλούνταν, εκβιάζονταν. Ακούστηκε ότι ο κάθε πωλητής έδινε 100 ευρώ την ημέρα, δεν τα βγάζεις εύκολα αυτά τα λεφτά στη Λαϊκή Αγορά.

Κάλεσα τους πωλητές στα γραφεία της ομοσπονδίας με τον διευθυντή, τα άκουσε. Περιμέναμε την επόμενη μέρα να πάρει μέτρα και όχι μόνο δεν πήρε μέτρα, ο πρόεδρος της Δ' Λαϊκής Αγοράς απειλούσε τους πωλητές λέγοντάς τους ποιον καλέσατε, τον συνεργάτη μου, αφού αυτός με ενημερώνει, με αποτέλεσμα να κλείνουν το στόμα τους αυτοί οι άνθρωποι».

«Αυτοί πόνταραν και στην άγνοια των πωλητών, οι οποίοι δεν ήξεραν ποια είναι τα δικαιώματά τους. Μπορεί για μία αλλαγή θέσης που την επιτρέπει ο νόμος να ζητούσαν μίζα. Από ότι φαίνεται, στις άλλες αγορές δεν είχαν πάρει έκταση τέτοιου είδους φαινόμενα. Μεμονωμένα, δεν τα αποκλείω γιατί ο πωλητής δεν ανοίγει το στόμα του φοβούμενος την εκδικητικότητα του κυκλώματος», πρόσθεσε.