Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...!! Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ ζητούν την λίστα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο & την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές Μπομπ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο με νομοσχέδιο για πρώτη φορά στην αμερικανική πολιτική ιστορία ζητούν ο Αμερ...


Οι Αμερικανοί γερουσιαστές Μπομπ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο με νομοσχέδιο για πρώτη φορά στην αμερικανική πολιτική ιστορία ζητούν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών να υποβάλει λίστα στη Βουλή με τον αριθμό των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα τουρκικά μαχητικά.




Επιπλέον, στο ίδιο νομοσχέδιο ζητείται η άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία,

Πρόκειται για πρωτοφανή αναθεώρηση της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή και όλα αυτά διότι οι ΗΠΑ συνειδητοποίησαν ότι η ερντογανική Τουρκία δεν κάνει... πλάκα, όντως έχει συμμαχικά και εταιρική σχέση με την Ρωσία και όντως πλέον θα αγοράζει ότι χρειάζεται από εξοπλισμούς από εκεί.

Χαρακτηρίζεται ήδη ως σπάνια κίνηση καθώς μιλά με σκληρή γλώσσα για την Τουρκία ενώ δεν αναφέρεται μόνο σε σκληρές κυρώσεις σε τουρκική οικονομία και άμυνα αλλά τονίζει πως θα αλλάξει και η θέση της Αγκυρας εντός ΝΑΤΟ αλλά και γενικότερα στον κόσμο!

Μάλιστα, πρόκειται μια διακομματική πρωτοβουλία, καθώς ο κ. Μενέντεζ είναι ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ενώ o κ. Ρούμπιο, ο οποίος είναι επίσης μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, εκλέγεται ως Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής στη Φλόριντα.