Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σοκάρουν οι εικόνες με νεκρά δελφίνια στο Βορείο Αιγαίο μετά την τουρκική άσκηση «Γαλάζια πατρίδα»

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες με τα νεκρά δελφίνια στις ακτές των νησιών του Βορείου Αιγαίου, που έδωσε τη Δευτέρα (08.04.2019) στη δ...


Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες με τα νεκρά δελφίνια στις ακτές των νησιών του Βορείου Αιγαίου, που έδωσε τη Δευτέρα (08.04.2019) στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».




Η αιτία θανάτου των θαλάσσιων θηλαστικών αποδίδεται – σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία – συνδέεται με την τουρκική άσκηση "Γαλάζια Πατρίδα".

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά σε διάστημα λίγων εβδομάδων, στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 15 νεκρά δελφίνια. Τα επτά από αυτά βρέθηκαν στις βόρειες ακτές της Σάμου, έχοντας παρασυρθεί από τους βορειοδυτικούς ανέμους, από περιοχές του κεντρικού και του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τρία από τα δελφίνια εντοπίστηκαν μόλις τις προηγούμενες ημέρες, αναφέρει το «Αρχιπέλαγος»

Τα δελφίνια που βρέθηκαν νεκρά δεν φέρουν ενδείξεις ηθελημένης θανάτωσης ούτε και σοβαρής ασθένειας. Και αυτό προκαλεί αναπάντητα ερωτήματα. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Θοδωρής Τσιμπίδης τονίζει πως δεν αποκλείεται ο θάνατός τους να συνδέεται με την μεγάλη τουρκική άσκηση που έγινε πριν μερικές εβδομάδες στο Αιγαίο, τη «Γαλάζια Πατρίδα».