Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χαμός για την γενοκτονία των Αρμενίων στον ΟΗΕ! «Σφάχθηκαν» Τσαβούσογλου με Γαλλίδα βουλευτή

Έντονη λογομαχία για την γενοκτονία των Αρμενίων ανάμεσα στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τη Γαλλίδα βουλευτή Σ...


Έντονη λογομαχία για την γενοκτονία των Αρμενίων ανάμεσα στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τη Γαλλίδα βουλευτή Σόνια Κριμί.




Ο τσακωμός για τη γενοκτονία των Αρμενίων ανάμεσα σε Τσαβούσογλου και Κριμί έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.

Η αφορμή για τον καυγά ήταν η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στη Γαλλία του διατάγματος που ορίζει την 24η Απριλίου ως ημέρα μνήμης της αρμενικής γενοκτονίας του 1915, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τουρκίας κατά του Εμανουέλ Μακρόν.

Η καλή μέρα από το πρωί φαινόταν ανάμεσα στις δυο χώρες και έτσι κατά την έναρξη της συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια , ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ έεπιτέθηκε κατά της Γαλλίας, κατηγορώντας την ότι «χειραγωγεί την ιστορία» και αποδίδοντάς της την ευθύνη για σφαγές που διαπράχθηκαν στην Αλγερία την εποχή της αποικιοκρατίας και στη Ρουάντα.

Τότε η Γαλλίδα βουλευτής, Σόνια Κριμί, πήρε το λόγο και δήλωσε «σοκαρισμένη» από τις τουρκικές επικρίσεις και να απορρίψει την εκδοχή της Ιστορίας «που γράφεται από τους νικητές». Αυτή η απάντηση προκάλεσε την έκρηξη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και κάπου εκεί έγινε χαμός.