Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ... «Η ελληνική αεροπορία θα καλύψει τον μακεδονικό ουρανό»

«Μνημόνιο που προβλέπει ότι η ελληνική αεροπορία θα καλύψει του ουρανό πάνω από τη «Μακεδονία» υπογράφηκε σήμερα από τα υπουργεία Άμυνας τ...



«Μνημόνιο που προβλέπει ότι η ελληνική αεροπορία θα καλύψει του ουρανό πάνω από τη «Μακεδονία» υπογράφηκε σήμερα από τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών», γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Με αυτό, όπως είπαν οι πρωθυπουργοί Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας, η ασφάλεια και η συνεργασία θα αυξηθούν.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Τσίπρας είπε ότι σύμφωνα με το μνημόνιο, η συνεργασία καθιερώνεται, με την οποία η Ελλάδα θα βοηθήσει τη χώρα στις αμυντικές δυνατότητες του στρατού, στην εκπαίδευση, στην αμυντική βιομηχανία, την άμυνα στον κυβερνοχώρο και στις στρατιωτικές πληροφορίες.




«Ξέρετε ποια είναι η αποζημίωση για εμάς, η σταθερότητα στην περιοχή μας. Θέλουμε έναν γείτονα με πολιτική σταθερότητα και ευημερία. Μόνο τότε θα νοιώθουμε ασφαλείς. Η Ελλάδα διαθέτει κορυφαίες δεξιότητες και γνώσεις στον τομέα των αερομεταφορών, τις πλέον ανεπτυγμένες στην Ανατολική Ευρώπη. Θα υποστηρίξουμε τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας στις προσπάθειες δημιουργίας σταθερότητας και ασφάλειας», ανέφερε ο Τσίπρας απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση.

Πρόσθεσε ότι σήμερα συμφωνήθηκε επίσης συνεργασία με την πολιτική αεροπορία, υπό την επίβλεψη του ραντάρ στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτό είναι σημαντικό επειδή εμποδίζει παράνομες πράξεις καθώς και ατυχήματα, εγγυάται ασφαλείς επικοινωνίες και τη μεταφορά των πολιτών μας. Ταξιδεύω με το κυβερνητικό αεροπλάνο και πάντα παρατηρώ ότι ο πιλότος απομακρύνεται από την πορεία για ξεφύγει από τον εναέριο χώρο πάνω από την FYROM, αυτό γινότανε. Αυτή η ανοησία θα σταματήσει σήμερα. Αυτό θα σταματήσει, οπότε θα πηγαίνουμε πιο γρήγορα στον προορισμό μας», είπε ο Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον Ζάεφ, αυτή η συνεργασία είναι φυσιολογική επειδή η ‘Μακεδονία’ δεν έχει δική της αεροπορία.

«Η χώρα μας δεν έχει αεροπορία και κάλυψη του ουρανού μας. Αυτό σημαίνει ότι ένας από τους γείτονές μας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να το πράξει. Έχουμε ήδη συνεργασία με τη Βουλγαρία για τα άρματα μάχης και την εκπαίδευση, με την Τουρκία για την εκπαίδευση των στελεχών μας στο στρατό, και τώρα με την Ελλάδα συμφωνούμε να καλύψουμε τον ουρανό μας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα.

Είναι καλό για όλους, για ολόκληρη την περιοχή. Το ΝΑΤΟ φροντίζει για αυτό:όταν δεν έχετε αεροπορία, ζητάτε από τους γείτονες σας» είπε ο Ζάεφ.

--
The Hellenic Information Team