Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μαφία λαϊκών αγορών: Έτσι ξηλώθηκε το κύκλωμα – Πώς δρούσε!

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη μαφία των λαϊκών αγορών. Πώς ξηλώθηκε το κύκλωμα. Ο ρόλος έμπειρων αστυνομικών στο ξεσκέπασμα της οργάνω...


Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη μαφία των λαϊκών αγορών. Πώς ξηλώθηκε το κύκλωμα. Ο ρόλος έμπειρων αστυνομικών στο ξεσκέπασμα της οργάνωσης. Ο υπεράνω υποψίας “εγκέφαλος”!





Την Μαφία των λαϊκών αγορών ξήλωσε με μεθοδική έρευνα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ανακουφίζοντας έτσι εκατοντάδες μεροκαματιάρηδες στις λαϊκές που πλήρωναν “κεφαλικό φόρο” για έχουν το …”κεφάλι” τους ήσυχο στη δουλειά τους και να καταφέρνουν έτσι να βγάζουν κάποια χρήματα, προκειμένου να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Οι πολύπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών μεταμφιέστηκαν ακόμα και σε πωλητές στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, πουλώντας κάρβουνα προκειμένου να καταγράψουν τις κινήσεις των δραστών και βέβαια να θέσουν σε παρακολούθηση τα μεγάλα “κεφάλια” του κυκλώματος, που στην κυριολεξία είχαν θησαυρίσει εδώ και 13 χρόνια, πουλώντας “προστασία” σε παραγωγούς και πωλητές στις λαϊκές της Αθήνας.



Το κύκλωμα δρούσε από το 2006 και όλα αυτά τα χρόνια είχε αποκομίσει πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ.

Αρχηγός του εγκληματικού δικτύου φέρεται από την Ασφάλεια Αττικής, ανώτερος υπάλληλος της Περιφέρειας, ο οποίος μέχρι και πριν από περίπου δύο μήνες ήταν διευθυντής στην αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας για τις λαϊκές αγορές.

Τον Φεβρουάριο μετακινήθηκε σε άλλη Διεύθυνση, καθώς ήδη οι ανώτεροί του είχαν ενημερωθεί για την έρευνα της Ασφάλειας και τον μετέθεσαν, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία από την Δίωξη Εκβιαστών.





Μάλιστα ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατά το παρελθόν και όταν είχαν ακουστεί διάφορες φήμες για την δραστηριότητά του, απειλούσε “θεούς και δαίμονες” ακόμα και ανώτερους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, στους οποίους έλεγε πως θα τους δώσει μεταθέσεις στην “πινέζα του χάρτη”, γιατί έχει γνωριμίες.

Άμεσοι συνεργοί του φέρονται υπάλληλοι της ίδιας Διεύθυνσης, συνδικαλιστές στις λαϊκές αγορές και πρόεδροι, ακόμα και πωλητές που διατηρούσαν πάγκους.

Το κύκλωμα εισέπραττε δεκάδες χιλιάδες ευρώ καθημερινά, καθώς μόνο για την άδεια, για μεταβίβαση ή ανανέωση, εισέπραττε το ποσό των 64.000 ευρώ.

Για αλλαγή θέσης πάγκου απαιτούσε το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ οι παλιννοστούντες που είχαν πάγκο πλήρωναν το ποσό των 15.000 ευρώ για την θέση.



Το μηνιαίο χαράτσι γενικώς για την διατήρηση της θέσης σε συγκεκριμένες λαϊκές αγορές ήταν της τάξεως των 400 ευρώ.

Μάλιστα έπαιρναν χρήματα ακόμα και από αλλοδαπούς και Ρομά που έστηναν πάγκους δίπλα στις νόμιμες αγορές, με τις ευλογίες πάντα του κυκλώματος, αφού πρώτα είχε εισπράξει τα απαιτούμενα ποσά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ