Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΕΟΣ...!! Ιδού η πρώτη μαύρη τρύπα που είδαμε ποτέ! Την χαρακτηρίζουν «τέρας»

Για πρώτη φορά στην ιστορία, βλέπουμε μια μαύρη τρύπα και πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα της ανθρωπότητας. Είναι τρία εκατομμύρια φορές...


Για πρώτη φορά στην ιστορία, βλέπουμε μια μαύρη τρύπα και πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα της ανθρωπότητας. Είναι τρία εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη γη (!) και οι επιστήμονες την περιγράφουν ως «τέρας». Είναι αδύνατο να δει κανείς τι πραγματικά υπάρχει στο εσωτερικό της μαύρης τρύπας, από όπου δεν μπορεί να δραπετεύσει τίποτε. Ούτε καν το φως. Δείτε την ιστορική φωτογραφία και ζωντανά την πολυαναμενόμενη παρουσίαση.




Όλη η επιστημονική κοινότητα περίμενε εδώ και μέρες με κομμένη την ανάσα την ανακοίνωση της NASA, που είχε προγραμματιστεί για τις 16:00 ώρα Ελλάδας. Οι επιστήμονες δίνουν ταυτόχρονα συνεντεύξεις Τύπου σε έξι μεγάλες πόλεις του κόσμου

Η όλη διαδικασία διοργανώνεται από στελέχη του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών των ΗΠΑ (NSF) και του διεθνούς τηλεσκοπίου Event Horizon Telescope (EHT) κι αυτό από μόνο του υποδεικνύει ότι η ανακοίνωση αφορά σε μια ανακάλυψη στον κόσμο του Διαστήματος.

Το πιθανότερο σενάριο που «ακουγόταν» έντονα είναι ότι θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά οι εικόνες που κατέγραψε το τεράστιο διαστημικό πρόγραμμα από μια μαύρη τρύπα, πιθανότατα αυτή που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας, του Τοξότη Α*.

Όπερ και εγένετο! Το «φως» της δημοσιότητας, λοιπόν, είδε η πολυαναμενόμενη πρώτη φωτογραφία μιας μαύρης τρύπας.

Είναι τρία εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη γη και οι επιστήμονες την περιγράφουν ως «τέρας».

«Αυτό που βλέπουμε είναι μεγαλύτερο από ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα» αναφέρει ο καθηγητής Heino Falcke στο BBC. Η εντυπωσιακή φωτογραφία τραβήχτηκε από ένα δίκτυο οκτώ τηλεσκοπιών σε όλο τον κόσμο.