Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΥΓΕ...!! ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ... Αστυνομικοί έβγαλαν την μπούρκα από τις μουσουλμάνες στην Αυστρία (εικόνες)

Μουσουλμάνα στην πόλη Ζελ αμ Σε -νότια του Σάλτσμπουργκ- βγάζει το πέπλο παρουσία αστυνομικών Σε εφαρμογή έχει τεθεί από την 1η Οκτωβρί...

Μουσουλμάνα στην πόλη Ζελ αμ Σε -νότια του Σάλτσμπουργκ- βγάζει το πέπλο παρουσία αστυνομικών

Σε εφαρμογή έχει τεθεί από την 1η Οκτωβρίου στην Αυστρία ο νόμος που απαγορεύει σε μουσουλμάνες να κυκλοφορούν με μπούρκα ή νικάμπ σε δημόσιο χώρο, στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής ενσωμάτωσης των μεταναστών που επιχειρείται στην ευρωπαϊκή χώρα




Αρκετές γυναίκες αναγκάστηκαν την Κυριακή να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των αστυνομικών και να βγάλουν το χαρακτηριστικό κάλυμμα του προσώπου τους.

Ο αμφιλεγόμενος νόμος επιβάλει περιορισμούς και στη χρήση κασκόλ, μασκών και μακιγιάζ κλόουν, σε μια προσπάθεια των αυστριακών αρχών να μην υπάρξει διάκριση κατά του μουσουλμανικού κώδικα ενδυμασίας. Παρόμοια απαγόρευση ισχύει και για τις χειρουργικές μάσκες. Οι παραβάτες θα καταβάλουν πρόστιμο 150 ευρώ.

«Η αποδοχή και ο σεβασμός των αυστριακών αξιών αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχή συμβίωση του αυστριακού πληθυσμού και των ανθρώπων από τρίτες χώρες που ζουν στην Αυστρία» διαμηνύει η Βιέννη.

Διαδηλωτές, πάντως, συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες πλατείες της αυστριακής πρωτεύουσας, φορώντας αποκριάτικες μάσκες, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για την εφαρμογή του νέου -ρατσιστικού όπως λένε- νόμου.