Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στα Διαβατά μαζεύτονται χιλιάδες λαθρομετανάστες - Θα επιχειρήσουν νέα πορεία προς τα σύνορα...

«Καζάνι που βράζει» η κατάσταση στην περιοχή με περισσότερα από 500 άτομα έξω από τον καταυλισμό - Θέλουν να κάνουν πορεία προς τα σύνορ...


«Καζάνι που βράζει» η κατάσταση στην περιοχή με περισσότερα από 500 άτομα έξω από τον καταυλισμό - Θέλουν να κάνουν πορεία προς τα σύνορα, πεπεισμένοι πως αν φτάσουν ως εκεί, θα περάσουν στην Ευρώπη




Έκρυθμη παραμένει για δεύτερη ημέρα η κατάσταση στο κέντο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, μετά τα χθεσινά επεισόδια.

Περίπου 500 πρόσφυγες διανυκτέρευσαν σε σκηνές έξω από το κέντρο, ελπίζοντας πως σήμερα θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν πορεία προς τα σύνορα με τα Σκόπια, με την ελπίδα ότι θα περάσουν στην γειτονική χώρα.

Παρακινημένοι από ανώνυμες φήμες που διακινήθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι αν ομάδες προσφύγων μετακινηθούν στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων θα υπάρξει άνοιγμα των συνόρων, οι πρόσφυγες έφτασαν χθες στα Διαβατά και επιχείρησαν να συνεχίσουν.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όμως τους εμπόδισαν, οι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και χημικά. Τελικά, οι πρόσφυγες πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές έξω από το κέντρο φιλοξενίας, χωρίς να υπάρξουν άλλες εντάσεις.