Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

41 χρόνια κάθειρξη στον ληστή που πυροβόλησε τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον 42χρονο βασικό κατηγορούμενο της επίθεσης σε βάρος του γνωστού κομμωτή Παν. Καλλίτση και της πρώ...


Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον 42χρονο βασικό κατηγορούμενο της επίθεσης σε βάρος του γνωστού κομμωτή Παν. Καλλίτση και της πρώην συζύγου του Έλενας Χριστοπούλου. Με απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, επέβαλε στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο 41 χρόνια κάθειρξη, χωρίς μάλιστα να συγχωνεύσει την ποινή του. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 42χρονο για δυο απόπειρες ανθρωποκτονιών, απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία. Και μπορεί η ποινή του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου να ήταν χαμηλότερη για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο – σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί κάθειρξη 53 ετών – πλην όμως το «ψαλίδισμα» της πρωτόδικης πολυετούς κάθειρξης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο δεν αλλάζει και πολλά και πράγματα για τον ίδιο, καθώς πραγματικά εκτιτέα είναι τα 25 έτη.




Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο 42χρονος κατηγορούμενος τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε ενώ βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές. Ωστόσο, η σχετική νομοθεσία (νόμος Παρασκευόπουλου), όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, δεν προβλέπει συγχώνευση των ποινών για εγκλήματα που τελέστηκαν υπό αυτές τις συνθήκες (δηλαδή κατά τη διάρκεια άδειας του κατηγορουμένου από τις φυλακές).




Σε ό,τι αφορά στον δεύτερο κατηγορούμενο της υπόθεσης, Ιρακινής καταγωγής το δικαστήριο του επέβαλλε κατά συγχώνευση 14 χρόνια κάθειρξη για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ληστείας. Ακόμη, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε η παρεπόμενη ποινή της απέλασης από τη χώρα μετά την έκτιση της ποινής του. Σε πρώτο βαθμό ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών.

Για τον τρίτο κατηγορούμενο της υπόθεσης, πρώην αστυνομικό, το δικαστήριο αποφάσισε να του επιβάλλει κάθειρξη δέκα 10 ετών, κρίνοντας τον ένοχο για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας. Πρωτόδικα ο ίδιος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών.

Το χρονικό της επίθεσης στον Πάνο Καλλίτση και την Έλενα Χριστοπούλου

Η επίθεση σε βάρος του γνωστού κομμωτή και της πρώην συζύγου του είχε λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2016 στο γκαράζ του σπιτιού τους στο Λυκαβηττό. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστεί σοβαρά από τρεις συνολικά σφαίρες στο στήθος και τα πόδια ο Παν. Καλλίτσης καθώς και η τότε σύζυγός του, η οποία δέχθηκε μια σφαίρα στο χέρι.

Καλλίτσης: Δεν θέλω το κακό κανενός

Σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ο γνωστός κομμωτής ανέφερε πως αισθάνεται ηθικά δικαιωμένος και πως για εκείνον έκλεισε πλέον η υπόθεση. «Προσδοκώ στη λύτρωσή τους και όχι την καταστροφή τους. Κατάλαβα πως είναι και αυτοί άνθρωποι που επέλεξαν να κάνουν κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Δικαιώθηκα ηθικά και αυτό μου αρκεί. Δεν θέλω το κακό κανενός...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλίτσης.

Τι δήλωσαν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων

Από την πλευρά του ο Σπ. Ρομποτής, δικηγόρος του 42χρονου βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η σημερινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας «σφάλει ως προς τη συγχώνευση της ποινής» και ανακοίνωσε ότι ο εντολέας του θα ζητήσει την αναίρεσή της στον στον Άρειο Πάγο.

«Ο εντολέας μου είχε αθωωθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάσθηκε για την απόπειρα ληστείας. Με την σημερινή απόφαση έχουμε μια πιο σταθμισμένη ποινή» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αθ. Πλεύρης δικηγόρος του καταδικασθέντος σε 10ετη κάθειρξη πρώην αστυνομικού.