Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτο ειναι το πραγματικό αυγό του φιδιού !Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για Εξάρχεια: Οι κουκουλοφόροι δημιούργησαν ένοπλη πολιτοφυλακή - Ψάχνουν γιάφκα 20 όπλων

Γιάφκα με τουλάχιστον 15-20 όπλα, ανάμεσα σε αυτά και Καλάσνικοφ, της επονομαζόμενης «πολιτοφυλακής» των Εξαρχείων ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. στην...


Γιάφκα με τουλάχιστον 15-20 όπλα, ανάμεσα σε αυτά και Καλάσνικοφ, της επονομαζόμενης «πολιτοφυλακής» των Εξαρχείων ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. στην αποτυχημένη προσπάθειά της να περιορίσει τη δράση κουκουλοφόρων στο λεγόμενο «άβατο» των Εξαρχείων.

Η προχθεσινή έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε δύο καταλήψεις στην οδό Τζαβέλλα απέβλεπε κατά κύριο λόγο στο να βρεθούν τα κρυμμένα όπλα των κουκουλοφόρων. Χωρίς όμως οποιαδήποτε επιτυχία.




Ορισμένα από τα όπλα αυτά πιθανολογείται ότι κρατούσαν οι κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν - πριν από μία εβδομάδα - σε λιμενικούς που είχαν αρχίσει να πραγματοποιούν αποτυχημένο έλεγχο για ναρκωτικά σε άλλη γειτονική κατάληψη στην οδό Θεμιστοκλέους. Ο χρόνος άμεσης εμφάνισης των ενόπλων οδήγησε τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στην εκτίμηση ότι σε γειτονικό κτίριο βρίσκεται το κρυμμένο οπλοστάσιό τους.

Χωρίς ωστόσο αντίστοιχο εύρημα. Εντούτοις, είναι ενδεικτικό ότι σε μία από τις δύο αυτές καταλήψεις όπου έγινε η έφοδος της Αστυνομίας εντοπίστηκε και η Ελληνοαυστραλή Α.Κ., κάτοικος στην οδό Θεμιστοκλέους, την οποία είχαν σπεύσει να απελευθερώσουν οι ένοπλοι που είχαν επιτεθεί στους λιμενικούς.

Σε έναν φαύλο κύκλο επιθέσεων ή ακόμη κι αρπαγών με ένοπλους πολιτοφύλακες, ανεξέλεγκτους κακοποιούς και με φοβισμένη ή απούσα την ΕΛ.ΑΣ. από την περιοχή των Εξαρχείων.

Οπως αποκαλύπτουν "Τα Νέα" , η Αστυνομία προχωρά σε καθυστερημένες, αποσπασματικές, επιδεικτικές ενέργειες με ορισμένες εφόδους σε μερικά από τα 50 κτίρια που είναι υπό κατάληψη. Τα οποία ωστόσο εγκαταλείπει λίγες ώρες αργότερα κι ακολουθεί θριαμβευτική ανακατάληψη από τους αντιεξουσιαστές, αλλοδαπούς κ.λπ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κτίριο στο οποίο είχε γίνει η λανθασμένη επιχείρηση των λιμενικών στην οδό Θεμιστοκλέους 96 αφορούσε τη γνωστή κατάληψη με την ονομασία «Κλέους 96», και μάλιστα είχε εκκενωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. στις 14 Ιουνίου 2016. Οπου όμως υπήρξε… άνετη ανακατάληψη από τους αναρχικούς την επόμενη μέρα, αφού οι αστυνομικοί είχαν γίνει άφαντοι! Οπως ανέφεραν τότε σε ανάρτησή τους σε διαδικτυακό τόπο , «είμαστε μια ομάδα ανθρώπων απ' όλο τον κόσμο με ποικίλα και διαφορετικά υπόβαθρα. Μερικοί από μας με χαρτιά και μερικοί χωρίς».

Τι έχουν ανακαλύψει

Για να συμπληρώσουν αμέσως μετά «επιπλέον πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητος ένας χώρος για πολιτικό διάλογο, σχεδιασμό πολιτικής δράσης και σύμπραξη μεταξύ των διαφορετικών συνελεύσεων που υπάρχουν. Ακτιβιστές και ακτιβίστριες απ' όλο τον κόσμο έρχονται στα Εξάρχεια και εμπνέονται απ' την όλη αυτοοργανωμένη δομή και τους ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης, ιδίως όταν πρόκειται για την υπεράσπιση της γειτονιάς ενάντια στις αστυνομικές επιθέσεις».

Σημειώνεται ότι σε 7-8 επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. την τελευταία τριετία έχει ανακαλυφθεί ότι στην περιοχή των Εξαρχείων υπήρχαν δεκάδες χώροι αποθήκευσης κλοπιμαίων, ναρκωτικών και όπλων, και ορισμένοι από αυτούς ήταν κτίρια υπό κατάληψη. Με κυκλώματα κακοποιών και ορισμένων αναρχικών να εκμεταλλεύονται την απουσία της ΕΛ.ΑΣ. από την περιοχή. Τα Εξάρχεια θεωρείται ότι έχουν έξι έως δέκα φορές μεγαλύτερη εγκληματικότητα από πολλές άλλες περιοχές της Αθήνας, με συνεκτίμηση του πληθυσμού τους.

Ακόμη σε έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για σύλληψη νεαρών αναρχικών που προχωρούν σε επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων έχει διαπιστωθεί ότι αρκετοί από αυτούς είχαν εμπλακεί σε διακίνηση ναρκωτικών και σε ληστείες.

Ετησίως υπολογίζεται ότι στην περιοχή σημειώνονται περίπου 150-200 επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων. Κι όλα αυτά ενώ διαπιστώνεται ότι υπάρχει έλλειψη στοιχειώδους παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια - ακόμη και σε περιπτώσεις που συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα -, με αποτέλεσμα την έξαρση της εγκληματικότητας αλλά κυρίως τη δράση μιας ιδιότυπης πολιτοφυλακής με δεκάδες όπλα που ίσως είναι αυτή που επιτέθηκε στους λιμενικούς.




Αναφέρεται ότι η επονομαζόμενη «πολιτοφυλακή» των Εξαρχείων που θεωρείται ότι ίσως συνδέεται με την επίθεση στους λιμενικούς εμφανίστηκε στις αρχές Μαρτίου 2016 με πορεία κουκουλοφόρων που κρατούσαν συνολικά 13 όπλα και συμμετείχαν στην κατάληψη κινηματικού χώρου. Αξιομνημόνευτο είναι ότι οι ένοπλοι διαμαρτύρονταν για τη δράση της «μαφίας των ναρκεμπόρων Εξαρχείων» και στο κείμενο που ακολούθησε ανέφεραν:

«Ηταν μια πράξη επίδειξης δύναμης και ισχύος απέναντι στο κράτος και το παρακράτος και δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό να την ορίσουμε ως τέτοια».

Τέλος, στις 7 Ιουνίου 2016 υπήρξε στα Εξάρχεια η δολοφονία ενός 37χρονου αιγύπτιου διακινητή ναρκωτικών. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχε αναλάβει η οργάνωση Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων.

Τρέχουν να θωρακίσουν τις περιουσίες τους οι ιδιοκτήτες

Με εισαγγελική παραγγελία, κατόπιν προσφυγής των ιδιοκτητών δύο κτιρίων υπό πολύμηνη κατάληψη στα Εξάρχεια, η αστυνομία διέλυσε προχθες αυτοσχέδια «καταφύγια» μεταναστών επί της οδού Τζαβέλλα - γνωστά, κατά πληροφορίες, στους καταληψίες και τους υποστηρικτές τους ως «Νέα Βαβυλώνα» και «Azadi» (στα περσικά σημαίνει ελευθερία). Ηταν λίγο μετά τις έξι το πρωί, όταν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες προχώρησαν στην έφοδο και εκκένωσαν τους χώρους, στους οποίους βρίσκονταν τουλάχιστον 100 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των κτιρίων, το ένα τελούσε υπό κατάληψη από τα μέσα Μαΐου του 2018 και το δεύτερο από τον περασμένο Νοέμβριο. Οι ίδιοι καλούνται να δώσουν αγώνα δρόμου προκειμένου να θωρακίσουν τις περιουσίες τους, αποτρέποντας τυχόν προσπάθεια επανακατάληψης.

Χθες πάντως καταγγέλθηκε ότι άγνωστοι μπήκαν ξανά στο κτίριο της οδού Τζαβέλλα.

Στο μεταξύ, συνδικαλιστές αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες καταλήψεις ήταν δύο από τις συνολικά 60, αφού σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα των Ειδικών Φρουρών Στράτο Μαυροειδάκο, «υπάρχουν ακόμα 30 μέσα στα Εξάρχεια και άλλες τόσες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου».

Οπως τονίζει ο ίδιος, η αστυνομία πρέπει να είναι και να παραμείνει στα Εξάρχεια. Χθες, παράλληλα με την επιχείρηση στην οδό Τζαβέλλα, εξελισσόταν επέμβαση της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε διαμέρισμα της οδού Σολωμού, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων. Εκεί εντοπίστηκαν ναρκωτικά - 1,7 κιλό ακατέργαστη κάνναβη - και συνελήφθησαν δύο άνδρες και μία γυναίκα, όλοι αλβανικής καταγωγής.