Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παγκόσμιο σοκ από το λουτρό αίματος στη Σρι Λάνκα την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών - 207 νεκροί από εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία

Στους 207 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα ενώ επτά άνθρωποι συνελήφθησα...


Στους 207 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα ενώ επτά άνθρωποι συνελήφθησαν και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια εφόδου που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε σπίτι στο Κολόμπο, ανέφεραν η αστυνομία και τοπικά ΜΜΕ.




Ένας καμικάζι σκότωσε τρεις αστυνομικούς στη Σρι Λάνκα πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε ένα κτίριο στην Ορουγκονταουάτα, ένα βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας Κολόμπο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η έκρηξη ήταν η όγδοη που σημειώθηκε σήμερα στο νησί αυτό της Νότιας Ασίας. Εκκλησίες που γιόρταζαν το Πάσχα και πολυτελή ξενοδοχεία επλήγησαν στο Κολόμπο και σε άλλες δύο πόλεις της χώρας.


Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας 12 ωρών, από τις 18:00 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει έως τις 06:00 τοπική ώρα της Δευτέρας (03:30 ώρα Ελλάδας).




Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι απαγόρευσε την πρόσβαση σε βασικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε υπηρεσίες μηνυμάτων.

Μία ακόμα έκρηξη νωρίτερα σημειώθηκε σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, προκαλώντας δύο θανάτους, ανακοίνωσε η αστυνομία του Κολόμπο.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα ξενοδοχείο στην Ντεϊουάλα, ένα νότιο προάστιο του Κολόμπο, δήλωσε ο Ρούουαν Γκουνασεκέρα, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στο μεταξύ, ένας Πορτογάλος περιλαμβάνεται μεταξύ των θυμάτων των εκρήξεων που σημειώθηκαν σήμερα σε τρεις εκκλησίες και ισάριθμα πολυτελή ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Lusa επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

Ένας Πορτογάλος ηλικίας περίπου 30 ετών που βρισκόταν εκεί με τη σύζυγό του σκοτώθηκε από την έκρηξη σε ξενοδοχείο του Κολόμπο, δήλωσε από τη Λισαβόνα η πρόξενος της Πορτογαλίας εκεί Πρίνι Πάιν.