Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Θεσσαλονίκη: 12χρονος πνίγηκε από λουκάνικο και έπαθε ανακοπή

Το παιδί κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από ανακοπή καρδιάς, η οποία προήλθε από απόφραξη των αεροφόρων οδών - Δεν μπ...


Το παιδί κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από ανακοπή καρδιάς, η οποία προήλθε από απόφραξη των αεροφόρων οδών - Δεν μπορούσε να μιλήσει, όταν το βρήκαν οι γονείς του - «Δόθηκε μάχη από τους διασώστες για να κρατηθεί στη ζωή», δηλώνει η διοικήτρια του Ιπποκρατείου




Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ένας 12χρονος ο οποίος πνίγηκε την ώρα που έτρωγε ένα λουκάνικο.

Στις 4 τα ξημερώματα κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τους γονείς του παιδιού που το βρήκαν να μην μπορεί να μιλήσει. Μάλιστα στην περιοχή έφτασαν τρία ασθενοφόρα, ένα από τα οποία ήταν Κινητή Ιατρική Μονάδα.

«Έφτασαν τρία ασθενοφόρα, ο γιατρός δε, ήταν εξειδικευμένος» ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Βασιλική Παπαχριστοδούλου. «Η ανάταξη του παιδιού άρχισε από το σπίτι, έγινε μια τεράστια και συνεχής προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, σε όλη τη διαδρομή μέχρι και το νοσοκομείο. Δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή», τόνισε η διοικήτρια του Ιπποκρατείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο δωδεκάχρονος κατέληξε από ανακοπή καρδιάς, η οποία προήλθε από απόφραξη των αεροφόρων οδών. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διερευνηθούν στο πλαίσιο της νεκροψίας - νεκροτομής.

Όταν το αγόρι διακομίστηκε λίγο μετά τις 5 στο νοσοκομείο είχε πάθει ήδη ανακοπή καρδιάς λόγω απόφραξης. Μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική όπου οι γιατροί κατέβαλαν προσπάθειες για να σώσουν τον 12χρονο, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.